Επικυρώθηκε η συμφωνία του ΕΣΑΚΕ με την στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr για τη κεντρική χορηγία του Πρωταθλήματος, μετά τις υπογραφές που έπεσαν σήμερα (7/10) και το συνολικό τίμημα της συνεργασίας των δύο πλευρών θα αγγίζει τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ανακουφίζει τις ομάδες της Λίγκας. Πλέον το νέο όνομα του Πρωταθλήματος θα είναι «Stoiximan Basket League». Το basketblog.gr σας είχε αναφέρει ότι η συμφωνία είχε «κλείσει» και ότι απέμεναν τα τυπικά (δηλαδή οι υπογραφές), τα οποία ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Η εφαρμογή της συμφωνίας για τη χορηγία θα ισχύει από την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, αφού δεν προλάβαιναν οι δύο πλευρές να υλοποιήσουν την συμφωνία από την πρώτη αγωνιστική που ξεκινάει αύριο και την Κυριακή. Η πρόταση της stoiximan ήταν πολύ καλύτερη από του ΟΠΑΠ ο οποίος μπορούσε για τη κεντρική χορηγία να διαθέσει μόλις 250.00 ευρώ για τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ για Ολυμπιακό, Παναθηναίκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα. Η stoiximan πρόσφερε τελικά 1.040.000 για την πρώτη χρονιά και 1.260.000 για τη δεύτερη, χρήματα που δίνουν βαθιά «ανάσα» στις υπόλοιπες ομάδες του Πρωταθλήματος. Μάλιστα σας είχαμε προϊδεάσει με ρεπορτάζ μας από τις 9 Αυγούστου για το ότι άλλη στοιχηματική εταιρεία πλην του ΟΠΑΠ ενδιαφέρεται «ζεστά» για τη κεντρική χορηγία της Basket League και ότι ο ΟΠΑΠ παρότι ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν ήταν πολύ ενθουσιώδης. 

Το καθοριστικό γεγονός στις συζητήσεις των δύο πλευρών ήταν το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το οποίο έδωσε τη συγκατάθεση του με συντριπτική πλειοψηφία για την σύναψη συμφωνίας με την stoiximan.gr. Τώρα πλέον το Πρωτάθλημα ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού λύθηκε και το πρόβλημα της χορηγίας και όλα είναι έτοιμα για τη νέα σεζόν.