Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο Γιώργος Καλαφατάκης αναλύοντας τον αγώνα ανάμεσα σε Ρέθυμνο και ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Basket League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας κόουτς:

«Είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος προγνωστικά γιατί οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τους σε σχέση με την εικόνα που είχαν παρουσιάσει τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα ματς ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και η εξέλιξή του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.
 
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την σεζόν αδύναμος χωρίς Αμερικανούς και τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος εάν συνέλθει μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας παρά την ηλικία του. Με τις προσθήκες των Ουίλιαμ Χάτσερ, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ωστόσο, θα βελτιωθεί, θα βρει «χημεία» και η εικόνα του θα αλλάξει. Με τον «Σόφο» αποκτά δύναμη μέσα στην ρακέτα, ενώ ο Χάτσερ είναι πολύ καλός γκαρντ, όπως είδαμε και στον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό.
 
Το Ρέθυμνο Cretan Kings είναι μια καινούργια ομάδα. Από τον βασικό «κορμό» της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς έμεινε ο Ρο Σάφτενααρ. Ακόμη «ψάχνεται», έκανε γρήγορα προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του λόγω και της ατυχίας του Μιχάλη Καμπερίδη. Ενώ ο ΠΑΟΚ είναι «γεμάτος» με Έλληνες παίκτες, η κρητική ομάδα στηρίζεται πιο πολύ στους ξένους.
 
Εάν ο ΠΑΟΚ δεν έκανε τις αλλαγές στο ρόστερ του θα έδινα προβάδισμα για την νίκη στους γηπεδούχους. Τώρα, όμως, περιμένω ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο θα κριθεί από πολλούς παράγοντες, τις λεπτομέρειες, την ημέρα των δύο αντιπάλων, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο έλεγχος του ρυθμού.
 
Το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν παίζει τόσο γρήγορα όσο στο παρελθόν, αλλά έχει κρατήσει στοιχεία του γρήγορου παιχνιδιού και σίγουρα θα θέλει να ανεβάσει το τέμπο. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, που θα επιδιώξει το «σετ» παιχνίδι, ειδικά τώρα με την παρουσία του Σχορτσανίτη.
 
Έναν παράγοντα που πρέπει να συνυπολογίσουμε, επίσης, είναι τα ταξίδια του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει από μακρινό ταξίδι στην Ρωσία και θα ταξιδέψει πάλι στο Ρέθυμνο. Η κούραση είναι μεγάλη και μάλλον αυτό είναι μειονέκτημα για τους φιλοξενούμενους».