Η νεοφώτιστη Κύμη είναι μία ανάσα από την απόκτηση του Μούσα Αμπντούλ Αλίμ, ο οποίος θα έιναι ο πρώτος μη κοινοτικός στην ιστορία της ομάδας του Βασίλη Μπρατσιάκου.

 Ο Μούσα είναι 28 χρονών και είναι ένας πολύ δυναμικός compo-guard που διαθέτει εξαιρετικό περιφερειακό σουτ. Γενικότερα είναι πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι. Όμως ότι είναι πολύ καλός στο μπροστινό μέρος του παρκε δεν σημαίνει ότι υστερεί στον αμυντικό τομέα, στον οποίο είναι επίσης πολύ αξιόπιστος αφού, η μυϊκή του δύναμη (100 κιλά) και το ύψος του (1.96) τον βοηθούν να δυσκολεύει τα αντίπαλα γκαρντ. Επίσης μπορεί λόγω της σωματοδομής του να μαρκάρει για λίγο και πάικτες που παίζουν στη θέση «3».

             Η καριέρα του 

Στις δύο πρώτες σεζόν (2011, 2012) του στο Georgia Perimeter College ο Μούσα δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω πολλών τραυματισμών, αλλά και γιατί έφυγε στην Σαουδική Αραβία για θρησκευτικές σπουδές. Έτσι η καριέρα του Αμερικανού γκαρντ πήγε πίσω για λίγο καιρό.

 Το 2013 ο Μούσα επέστρεψε στην Αμερική και στο Κολλέγιο της South Florida όπου την πρώτη ουσιαστικά σεζόν που έπεξε μπάσκετ, αγωνίστηκε σε μόλις 9 παιχνίδια στα οποία δεν αγωνίστηκε πολύ (10 λεπτά μ.ο), αφού ακόμα προσπαθούσε να βρει αγωνιστικό ρυθμό και να μπει στο πνεύμα των αγώνων. Η σεζόν τελείωσε με 3.3 πόντους, 1,4 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ, 78% στις βολές και 39,8 % στο τρίποντο.

Η επόμενη χρονιά το 2014, στο South Florida ο 26χρονος πλέον Μούσα έπαιξε λίγο περισσότερο και για την ακρίβεια σε διπλάσια ματς (18) από την πρώτη σεζόν. Τα στατιστικά του ανέβηκαν και πλέον άρχισε να βρίσκει το ρυθμό που χρειαζόταν για να σταθεροποιήσει την απόδοση του. Σε 18 συμμετοχές (3 αρχική πεντάδα) είχε σε 12,9 λεπτά, 4,1 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 0,4 ασίστ. Πάντως και αυτή τη σεζόν έδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός σουτέρ αφού είχε 37,2%. 

Η σεζόν 2014/15 βρήκε τον Μούσα στους Τρόι Τρόγιανς και εκεί έκανε τη διαφορά. Πάντα ξεκινούσε στην πεντάδα στη θέση «3» και εκεί ξεχώρισε πραγματικά. Είχε σε 28 παιχνίδια 15,9 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ. Και πάλι αυτή τη σεζόν είχε εξαιρετικό ποσοστό στο τρίποντο με 37,5%.

Η φετινή χρονιά τον βρήκε στο Πρωτάθλημα της Βενεζουέλας με την φανέλα των Τροταμούντος όπου σε 19 παιχνίδια είχε, 14,8 πόνοτους, 1,3 ασίστ και 3,9 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής. Και την περασμένη σεζόν το περιφερειακό του σουτ ήταν το δυνατό στοιχείο στο επιθετικό του παιχνίδι αφού είχε 38,1%.

Δείτε βίντεο από την καριέρα του: