Ο Προμηθέας Πατρών, εδώ και αρκετό καιρό, ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στην Basket League, θέλοντας να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στην πρώτη του παρουσία στα «σαλόνια». Μετά την επισημοποίηση μάλιστα, της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία, οι Αχαιοί «φουλάρουν» για τη στελέχωση ενός δυναμικού ρόστερ και δείχνουν να βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου ξένου τους, στην ιστορία τους στην Α1.

Ο λόγος γίνεται για τον… γνώριμο στα λημέρια μας, Μοχάμεντ Φαγιέ, ο οποίος δεν είναι μακριά από το να φορέσει την φανέλα του Προμηθέα και να ισχυροποιήσει σημαντικά την φρόντ-λάιν της ομάδας. Ο Σενεγαλέζος φόργουορντ, είχε αγωνιστεί στην χώρα μας τη τριετία 2012-2015, για λογαριασμό των Ικάρου Καλλιθέας, Πανελευσινιακού και Ρεθύμνου, όντας εκ των κορυφαίων της Basket League τον καιρό που έπαιζε στην Κρήτη, με μέσο όρο 12.3 πόντων και 8.8 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Οι εμφανίσεις του αυτές, του έδωσαν τη δυνατότητα να μετακομίσει στην Ιταλία, με την παρουσία του στη Βαρέζε να είναι εξίσου θετική, καθώς σημείωσε 9.3 πόντους και 7.9 ριμπάουντ ανά ματς, αποτελώντας από τα «σημεία αναφοράς» της. Δεν αποκλείεται, πάντως, να γίνει και πάλι κάτοικος Ελλάδας, ερχόμενος στην Πάτρα αυτή την φορά, όπου ήδη οδεύει άλλωστε και ο Νίκος Γκίκας.