Ο σχεδιασμός της Δόξας Λευκάδας, έχοντας μόλις… μερικές ώρες για να παρουσιάσει το νέο της σύνολο απέναντι στο Ρέθυμνο για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος (21/9), με τη wild card συμμετοχής στην Basket League να έχει δοθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι Επτανήσιοι, αφού πρώτα «έκλεισαν» το θέμα του προπονητή, προσλαμβάνοντας τον Χάρη Μαρκόπουλο, φαίνεται πως έχουν βρει τον άμεσο συνεργάτη του, στο πρόσωπο του Φώτη Τακιανού.

Ο Έλληνας προπονητής, θα παραμείνει κάτοικος Λευκάδας, όπως όλα δείχνουν και θα βρίσκεται στο πλευρό του πρώην τεχνικού του Κοροίβου, βοηθώντας τον στη μεγάλη πρόκληση που βρίσκει μπροστά του. Παρά το γεγονός, ότι η διοίκηση είχε αποχαιρετήσει τον Τακιανό στην ανακοίνωση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Μαρκόπουλο, αποφάσισε να τον διατηρήσει στις τάξεις του συλλόγου, μετά τη θητεία του ως πρώτου προπονητή στην Α2 και ο δεύτερος δεν αρνήθηκε τη συγκεκριμένη προσφορά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η διοίκηση έχει φτάσει σε συμφωνία με τον Τζάστιν Ρόμπινσον. Με δηλώσεις του στο «Prisma 91.6», ο γενικός γραμματέας της Δόξας, Σταμάτης Σταυρόπουλος, ανακοίνωσε την απόκτησή του και ο πρώην παίκτης των Τρικάλων, θα είναι μάλλον ακόμη ένας ξένος στο νέο ρόστερ της, μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Τόνι Γουντς. Την περασμένη χρονιά, στήριξε καταλυτικά την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη στην πορεία μέχρι την 9η θέση, κορυφαία στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, με μέσο όρο 11.4 πόντων, 2.7 ριμπάουντ και δύο ασίστ ανά αγώνα.