Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ένας εκ των…τριών MVP της πρεμιέρας της Basket League, με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού να τονίζει πως προέχουν οι ομαδικές διακρίσεις, από τα προσωπικά βραβεία.

Από την πλευρά του, ο επίσης βραβευμένος με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της πρώτης αγωνιστικής, Μορίς Κεμπ, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την νίκη της ομάδας του, Καβάλας, επί του Λαυρίου.

Δηλώσεις έκανε και ο τρίτος MVP, Δημήτρης Μαυροειδής, υποστηρίζοντας πως η βοήθεια των συμπαικτών του, ήταν αυτή που τον έκανε να διακριθεί στην πρεμιέρα της Α1

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι τρεις τους στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Κάναμε μια ικανοποιητική εμφάνιση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου και είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη.Πλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.Έχουμε την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας αυτή την εβδομάδα και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τι έγινε, παρά μόνο το επόμενο παιχνίδι που είναι με την Τσεντεβίτα. Όσο για την προσωπική μου εμφάνιση και την ανάδειξη σε MVP της αγωνιστικής, αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Ατομικά βραβεία χωρίς συνολική διάκριση δεν έχουν την παραμικρή ουσία», ανέφερε ο Ματ Λοτζέσκι.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος από τη σπουδαία νίκη που πετύχαμε. Ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουμε το νέο πρωτάθλημα για εμάς. Ξέρουμε και περιμένουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια από εδώ και πέρα όπως αυτό με το Λαύριο. Το Λαύριο σκόραρε πολλά εύκολα καλάθια από νωρίς και ήταν δύσκολο για μας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού να τους κυνηγάμε στο σκορ. Μόλις όμως τους πιέσαμε σωστά στην άμυνα τους πλησιάσαμε στο σκορ και τους αγχώσαμε. Τη στιγμή που σκόραρε ο Κοστόφ και κατάλαβα ότι κερδίσαμε πετούσα από χαρά», τόνισε ο Μορίς Κεμπ.

«Μπήκαμε με το δεξί στο πρωτάθλημα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κερδίσαμε τον Αρκαδικό χθες στο γήπεδό μας σε ένα κλειστό και απαιτητικό παιχνίδι. Για μένα προσωπικά ξεκίνησε καλά η σεζόν όπως τελείωσε και πέρυσι. Βέβαια, δε θα είχα βγει MVP χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Στόχος μου είναι να παίζω καλά και να μείνω σε αυτό το επίπεδο αλλά πάνω απ’ όλα να κερδίζει η ομάδα και να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας. Την επόμενη βδομάδα θα προσπαθήσω να είμαι ο μόνος MVP (σ.σ. χαριτολογώντας) . Αυτή τη βδομάδα έχουμε πολύ δουλειά αφού αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και εύχομαι να κερδίσουμε», είπε ο Δημήτρης Μαυροειδής.