Κίνηση ματ έκανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, που δείχνει ότι ξέρει να ελίσσεται σε δύσκολες ώρες. Πριν το Διοικητικό Συμβούλιο οργάνωσε (εκτός των γραφείων του ΕΣΑΚΕ) συνάντηση κορυφής, στην οποία μετείχαν (εκτός από αυτόν) ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού (Γιώργος Σκινδήλιας), ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού (Μάνος Παπαδόπουλος) και τα μέλη της επιτροπής που διαχειρίζεται το τηλεοπτικό συμβόλαιο (Ηλίας Λιανός, Κώστας Τσομπανάκης, Μπάνε Πρέλεβιτς).

Ενδέχεται να ήταν παρών και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά αυτό ελέγχεται (δεν ήμασταν εκεί, για να σας το επιβεβαιώσουμε).

Με αυτόν τον ελιγμό ο Γιώργος Χαλβατζάκης κατόρθωσε να μην υπάρξουν εντάσεις στο Δ.Σ., κάτι που θα ήταν πλήγμα για την ενότητα και το κύρος του συνδέσμου. Εξ αποτελέσματος το εγχείρημα είναι απόλυτα πετυχημένο και μαγκιά του που το σκέφτηκε και το υλοποίησε.

Όπως επίσης -κι αυτό πρέπει να το σημειώσουμε- οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ λειτούργησαν με εξαιρετικό επίπεδο συνεννόησης, αντάλλαξαν διαφορετικές απόψεις, σεβόμενοι και το δικαίωμα του άλλου να έχει αντίθετη γνώμη, αλλά και τις στιγμές για το μπάσκετ.

Τα καλά να λέγονται και να γράφονται. Όπως και τα κακά