Η ένσταση της Κηφισιάς έγινε δεκτή εν μέρει, καθώς το καλάθι του Μαυροειδή που δεν μέτρησαν οι διαιτητές, καταλογίστηκε έπειτα από απόφαση του αθλητικού δικαστή, όμως το Λαύριο παρέμεινε ο νικητής του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, η Κηφισιά είχε υποβάλει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με το Λαύριο στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής της Basket League, για την απόφαση των διαιτητών να μη μετρήσουν ένα δίποντο του Δημήτρη Μαυροειδή λίγο πριν το τέλος το φινάλε θεωρώντας πως είχε λήξει ο χρόνος επίθεσης.

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, έκανε δεκτή εν μέρει την ένσταση της Κηφισιάς, καθώς ναι μεν επικύρωσε το καλάθι του 30χρονου σέντερ, αλλά νικήτρια ομάδα παρέμεινε το Λαύριο με τελικό σκορ 81-82.

Παράλληλα, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο την ΚΑΕ Κηφισιά αλλά και τους Γιώργο Βαγενά, Ηλία Παπαθεοδώρου και Δημήτρη Καρβέλα για ενέργεις που δυσφημούν το άθλημα.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή: «69/30-10-2015: Γίνεται εν μέρει δεκτή η ένσταση που υπέβαλε η ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Επαγγελματικής Καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2015-2016, μεταξύ των ομάδων «ΑΕ. Κηφισιάς ΚΑΕ – Γ.Σ. Λαυρίου», ο οποίος διεξήχθη στις 24-10-2015. Επικυρώνεται το καλάθι δύο (2) πόντων που πέτυχε η ενιστάμενη ομάδα 27,5’’ πριν από τη λήξη του αγώνα και κατακυρώνεται υπέρ της. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώνεται σε 81-82, με νικήτρια ομάδα τη Γ.Σ. Λαυρίου ΚΑΕ. Απορρίπτεται η ένσταση κατά τα λοιπά.
 
68/30-10-2015: 1) Επιβάλλεται στην ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ: α) για ενέργειες του προέδρου της κ. Γ. Βαγενά που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ, β) για ενέργειες του προπονητή της κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ και γ) για ενέργειες του μάνατζέρ της κ. Δ. Καρβέλα που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με το Λαύριο της 24-10-2015.
 
2) Επιβάλλεται στον κ. Γ. Βαγενά, πρόεδρο της ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ, για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ, για τον ως άνω αγώνα.
 
3) Επιβάλλεται στον κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου, προπονητή της ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ, για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ, για τον ως άνω αγώνα.
 
4) Επιβάλλεται στον κ. Δ. Καρβέλα, μάνατζερ της ΑΕΝ Κηφισιάς ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00 ευρώ, για τον ως άνω αγώνα».