Του Αλέξανδρου Τρίγκα

05/06/2011 (20:15)

Από τις 20:00 το basketblog βρίσκεται στα δημοσιογραφικά
του ΟΑΚΑ, προκειμένου να μεταφέρει όλα όσα θα γίνουν πριν, κατά και μετά τη διάρκεια
του τέταρτου τελικού.

Ο κόσμος έχει γεμίσει κατά τα 3/4 την πλευρά των φανατικών, όπου
υπάρχει το προστατευτικό δίχτυ, που για την ώρα έχει… σώσει τους τελικούς, έχει
αποτρέψει άσχημες καταστάσεις.

– Από νωρίς έχουν αρχίσει οι δια μικροφώνου νουθεσίες προς τον
κόσμο του Παναθηναϊκού, προκειμένου για να επιδείξει την αρμόζουσα στον τελικό
συμπεριφορά.

– Στις 20:30 μπήκε ο Σάτο για ζέσταμα, εν μέσω χειροκροτημάτων και δευτερόλεπτα μετά οι Τεόντοσιτς και Γκόρντον. Η εξέδρα ξεσηκώθηκε, οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες, οι πρώτες κροτίδες έπεσαν (εκτός αγωνιστικού χώρου). Ο Σέρβος είναι -φυσικά- το αντικείμενο των ύβρεων των οπαδών, που δεν ξέχασαν το μπουκάλι που πέταξε, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού.

– Το αρνητικό είναι πως κάποιος έχει “οπλιστεί” με πιστόλι φωτοβολίδας, το θετικό ότι διαρκώς από τα μεγάφωνα γίνονται συστάσεις.Το γήπεδο κατά 70% έχει γεμίσει από πολύ νωρίς κι ενώ απομένουν περίπου 80 λεπτά για το τζάμπολ.

– Ο ηλεκτρονικός πίνακας, στις συνθέσεις των ομάδων είχε (προφανώς κράτησε τη σύνθεση του δεύτερου τελικού) τον Παπανικολάου μέσα στους 12, αλλά πριν από λίγο διορθώθηκε, αφού (όπως πρώτο αποκάλυψε το basketblog) ο Ιβκοβιτς τον άφησε εκτός αποστολής, προκειμένου να “χωρέσειΚέσελ και Πελεκάνο.

– Στις 21:30 έγινε η είσοδος των δύο ομάδων στο παρκέ. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στην θέα των παικτών του Ολυμπιακού αντέδρασαν έντονα και έριξαν κάποια αντικείμενα.

– Ένταση παρατηρείται και στην πλευρά που είναι το καλάθι του Ολυμπιακού, όπου οι φίλαθλοι – πάντα πίσω από το προστατευτικό δίχτυ – φωνάζουν προς τους παίκτες του Ολυμπιακού.

– Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης βρίσκεται στην εξέδρα των επισήμων του ΟΑΚΑ.

– Στις 21:50 έφτασε στο ΟΑΚΑ η Έλλη Κοκκίνου, μαζί με τον Παύλο Σταματόπουλο, δημοσιογράφο και κουμπάρο της.

– Ο Στράτος Περπέρογλου επέστρεψε στην δωδεκάδα του Παναθηναϊκού

– Κροτίδες και μία φωτοβολίδα έπεσαν αμέσως μετά την παρουσίαση του Ολυμπιακού.

– Το ΟΑΚΑ είναι ασφυκτικά γεμάτο, κάποια μερίδα φιλάθλων μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, ήταν πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, κάτω από τις εξέδρες. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν αμέσως, χωρίς όμως να καταφέρουν να τους βγάλουν έξω, απλά τους περιόρισαν.