Του Αλέξανδρου Τρίγκα

29/05/2011 (20:36)

Από τις 20:20 είναι το basketblog στο ΟΑΚΑ και θα σας μεταδώσει
λεπτό προς λεπτό ό,τι θα συμβεί πριν, κατά και μετά το τέλος του αγώνα.
Η εξέδρα των φανατικών όχι μόνο γεμίζει, αλλά έχει και έντονη
κινητικότητα
, αλλά και αδικαιολόγητο εκνευρισμό. Όχι πως έχει γίνει κάτι, πέρα
από τη ρίψη δύο – τριών κροτίδων ήχου, αλλά υπάρχει ένταση.

– Από τις 20:30 είναι στο γήπεδο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ενώ
παρότι είναι ακόμα πολύ νωρίς ο κόσμος αρχίζει να πυκνώνει στο ΟΑΚΑ.

– Τα δημοσιογραφικά είναι σχεδόν γεμάτα και πρέπει (όπως και
στο ΣΕΦ) να πούμε “μπράβο” στους συναδέλφους του γραφείου Τύπου για
την πολύ καλή οργάνωση.

– Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που βγήκε για ζέσταμα, στις 20:37. Την ίδια στιγμή άρχισαν να φτάνουν και οι… οικογένειες των παικτών στην εξέδρα, με πρώτη την Άντα, σύζυγο τού Φραγκίσκου Αλβέρτη και τον γιο του Κάρολο, αλλά και τη σύντροφο του Κώστα Τσαρτσαρή.

Κώστας Παπανικολάου και Τζαμόν Γκόρντον ήταν οι πρώτοι που μπήκαν, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τους υποδέχθηκαν με κροτίδες (δεν έφτασαν προς τον αγωνιστικό χώρο, καθώς υπάρχει προστατευτικό δίχτυ), γεγονός που ανάγκασε τον Θανάση Γιαννακόπουλο να φτάσει στο τραπέζι της γραμματείας, για να δώσει οδηγίες στον άνθρωπο με το μικρόφωνο, προκειμένου για να γίνουν σχετικές συστάσεις.

– Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης πήγε κι αυτός με τη σειρά του στον πυρήνα των οπαδών για να τους πείσει να μην παρεκτραπούν. Πήρε το μικρόφωνο και τους είπε “εγώ προσωπικά και τα παιδιά σας ζητάμε ένα πράγμα: Βοηθήστε την ομάδα μόνο με τη φωνή σας. Να μην πέσει το παραμικρό“.

– Οι οπαδοί τον αποθέωσαν και λίγα λεπτά μετά πέταξαν μια κροτίδα ήχου, για να δείξουν έμπρακτα τον… σεβασμό τους. Σημεία των καιρών

– Ο πρόεδρος του Αμαρουσίου και πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, έφτασε στο γήπεδο μία ώρα πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης.

– Πριν λίγο έφτασε στο γήπεδο και ο προπονητής του Ικάρου Καλλιθέας, Άρης Λυκογιάννης.

– Ο Μάικ Μπατίστ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για τα πρώτα σουτ στις 21:09

– Ο Τάκης Μπαλτάκος επέστρεψε! Είχαμε καιρό να τον δούμε, αλλά απ’ ότι φάνηκε από τον θερμότατο εναγκαλισμό με τον Τάσο Στεφάνου και οι “πράσινοι” ένιωσαν την ίδια έκπληξη.

– Απόλυτα επιτυχημένος ήταν ο έλεγχος στις εισόδους, καθώς -τουλάχιστον για την ώρα- δεν έχει περάσει στο ΟΑΚΑ ούτε ένα… άρμα μάχης!

– Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα έκανε την είσοδο του στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός γνωρίζοντας την αποθέωση απο τους οπαδούς της ομάδας.

– Δύο λεπτά μετά τον Παναθηναϊκό, στο παρκέ πέρασαν και οι παίκτες του Ολυμπιακού.

– Στο γήπεδο έφτασε και η νταμπλούχος Ελλάδος με την ομάδα του Αθηναϊκού, Λόλυ Λύμουρα.