Στέψη ή παράταση στην αγωνία;
Ο τρίτος τελικός της Basket League ΟΠΑΠ διεξάγεται απόψε (21:00) στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” έχουν το προβάδισμα στις νίκες με 2-0, όπερ και σημαίνει πως οι γηπεδούχοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να παραμείνουν “ζωντανοί” στο κυνήγι του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Το basketblog.gr βρίσκεται ήδη στα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΣΕΦ και είναι έτοιμο να σας μεταφέρει τα πάντα από το Φάληρο πριν και μετά το μεγάλο “αιώνιο” ντέρμπι.

Όπως και πριν εφτά μέρες, έτσι και σήμερα, οι φίλοι του τριφυλλιού έδωσαν ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

18:45 – Ελάχιστοι φίλοι των Πρωταθλητών Ευρώπης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις κερκίδες του ΣΕΦ. Παρόλ’ αυτά, έχουν τοποθετηθεί ουκ ολίγα πανό.

19:00 – Πέρα από τους παίκτες των δύο ομάδων, προθέρμανση χρειάζονται και οι τσιρλίντερ. Οι Red Drops βρίσκονται στο παρκέ του ΣΕΦ προβάροντας τις χορογραφίες τους. Ο λιγοστός κόσμος που βρίσκεται εδώ έχει αρχίσει ήδη να εκφράζει τον… θαυμασμό του.

19:17 – Οι Μάικ Μπράμος και Ρόκο Λένι Ούκιτς είναι οι πρώτοι “πράσινοι” που πέρασαν στο παρκέ για τα πρώτα σουτάκια.

19:25 Αρ Τι Γκουίν, Γιόνας Ματσιούλις και Στεφάν Λάσμε ακολούθησαν…

19:33 – Πρώτος από πλευράς Ολυμπιακού ο Τζος Πάουελ.

19:40 – Η κερκίδα των οργανωμένων των Πειραιωτών είναι σχεδόν γεμάτη, περίπου ογδόντα λεπτά πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης.

19:49 – Το κοινό “ζεσταίνεται” σιγά σιγά τραγουδώντας τα πρώτα συνθήματα.

20:06 – Στο γήπεδο βρίσκεται ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος συνοδεύεται από τον Γιώργο Λημνιάτη.

20:15 – Τρία τέταρτα πριν την έναρξη του αγώνα και στο ΣΕΦ βρίσκονται λιγότεροι φίλαθλοι, συγκριτικά με τον πρώτο τελικό. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι…

20:32 – Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού έχουν πέσει ουκ ολίγα δυναμιτάκια. Προκειμένου ο Μίλαν Τόμις να προλάβει τα χειρότερα, πήρε το μικρόφωνο και απεύθυνε έκκληση στους φιλάθλους να μην πετάνε τίποτα στο γήπεδο, όπως επίσης να μην κάνουν χρήση λέιζερ.

20:45 – Μια εξαιρετική χειρονομία από τον Κώστα Παπανικολάου, την ώρα που έκανε ζέσταμα γύρισε προς τον Μάικ Μπράμο και έκαναν “χάι φάιβ”, δείχνοντας πως μεταξύ των παικτών το επίπεδο παραμένει ακόμα υψηλό.