Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Και μπορεί να είναι μέχρι και… αδιάφορο για το ευρύ κοινό, αλλά ήταν κάτι στο οποίο ΜΟΝΟ το basketblog επέμενε. Κι είναι ταυτόχρονα μήνυμα προς όλους εκείνους που κατά καιρούς λένε “δεν βγαίνει τίποτα, μόνο εσείς τα γράφετε“.

Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, αποφάσισε πως τα αμιγώς μπασκετικά site θα έχουν μια κάρτα περισσότερη από τις υπόλοιπες αθλητικές ιστοσελίδες, γενικού περιεχομένου.

Δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε μια παραπάνω κάρτα (το πιθανότερο είναι πως δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε καν), αλλά γιατί έτσι είναι το σωστό. Γιατί, τα μπασκετικά site δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης, προβάλουν το πρωτάθλημα της Α1 και όφειλε η λίγκα να το αναγνωρίσει αυτό.

Κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, με συνέπεια “κράζαμε“, όχι -επαναλαμβάνω έως και μονότονα- για να ωφεληθούμε, αλλά γιατί πρέπει να υπάρχει απ’ όλους αναγνώριση της δουλειάς καθενός. Αυτή τη φορά ο ΕΣΑΚΕ έκανε το (κατά τη γνώμη μας) σωστό και μπράβο στη νέα διοίκηση, αλλά και στους συναδέλφους του γραφείου Τύπου, που κατανόησαν το βάσιμο του αιτήματός μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τον ΕΣΑΚΕ:

Αριθμός δικαιούμενων καρτών ανά ΜΜΕ
Αθλητικές Εφημερίδες: 4κάρτες
Ιστοσελίδες μπασκετικού περιεχομένου αποκλειστικά: 3 κάρτες
Αθλητικές ιστοσελίδες: 2 κάρτες
Πολιτικές Εφημερίδες: 2 κάρτες
Τηλεοπτικοί σταθμοί: 2 κάρτες
Ραδιοφωνικοί σταθμοί: 2 κάρτες