Του Φώτη Δουκάκη
10/02/2012 (20:01)

Μπορεί το ντέρμπι μεταξύ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ να είναι αυτό που “κλέβει την παράσταση” στην 18η αγωνιστική, όμως και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η αυλαία ανοίγει αύριο, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στο Μαρούσι και να ψάχνει την επιστροφή στις νίκες ύστερα από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Το Μαρούσι από την άλλη πέρα από τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα πρέπει να αγωνιστεί χωρίς τον ηγέτη του Γιάννη Γκαγκαλούδη κάτι που κάνει την αναζήτηση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα ακόμα πιο δύσκολη.

Την ίδια ώρα στη Γλυφάδα, ο Ικαρος φιλοξενεί τον Αρη. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν πάρει ροζ φύλλο στον δεύτερο γύρο και θέλουν να εκμεταλλευτούν το μεταβατικό στάδιο αλλά και την κούραση των συνεχόμενων παιχνιδιών σε Ελλάδα και Ευρώπη των “κιτρίνων”, οι οποίοι ωστόσο έχουν δείξει ότι έχουν τον τρόπο να προσαρμόζονται στις δυσκολίες.

Η πρώτη μέρα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται στα Ιλίσια, ανάμεσα στον Ηλυσιακό και το Ρέθυμνο. Οι “κιτρινόμαυροι” του Κώστα Φλεβαράκη ψάχνουν το κάτι παραπάνω από την παραμονή και στην έδρα τους θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη που θα τους βοηθήσει σε αυτόν τον σκοπό, απέναντι στους Κρητικούς, οι οποίοι με το επιθετικό και θεαματικό τους μπάσκετ, αποτελούν πάντα ένα δύσκολο αντίπαλο.

Την Κυριακή, ΚΑΟΔ και Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν αγώνα που δεν θα έχει σχέση με εκείνον του πρώτου γύρου, αφού οι Δραμινοί έχουν ενισχυθεί σημαντικά από τότε.

Το Περιστέρι κάλυψε κάπως τα κενά στο ρόστερ του και ταξιδεύει στην έδρα της πάντα επικίνδυνης Καβάλας, η οποία μετά τη νίκη της μέσα στο Ρέθυμνο δείχνει να βρίσκει ξανά τον παλιό καλό εαυτό της.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τη “μητέρα των μαχών”. Επειτα από τις νίκες του απέναντι σε Εφές και Φενέρ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έρχονται αντιμέτωποι με τη ψυχολογία στα ύψη, σε ένα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 11/02

ΠΑΟΚ Sports Arena: ΠΑΟΚ – Μαρούσι 17:00
Διαιτητές: Μπήτης – Ταρενίδης – Παγώνης

Γλυφάδας: Ικαρος – Αρης 17:00
Διαιτητές: Τανατζής – Σώμος – Τσούνας

Ιλισίων: Ηλυσιακός – Ρέθυμνο 19:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Παπαπέτρου – Βαρδάλος

Κυριακή 12/02

Καλαμίτσας: Καβάλα – Περιστέρι 16:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Φούφης – Παφίλης

Δημήτρης Κραχτίδης“: ΚΑΟΔ – Πανιώνιος 16:00
Διαιτητές: Κορομηλάς – Ταβουλαρέας – Πανταζής

ΣΕΦ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Γκόντας – Αναστόπουλος