Αν η πρόταση ήταν άθλια, η μεθοδολογία ήταν ελεεινή!
Η ΕΡΤ, αφού πρώτα… “κοίμισε” τους παράγοντες του ΕΣΑΚΕ, λέγοντας (ακόμα και την Παρασκευή) πως η τελική πρόταση θα είναι πολύ καλύτερη από την αρχική (η οποία προέβλεπε 50% μείωση των εσόδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο), βγήκε πριν από λίγη ώρα και έδωσε ένα… 10% παραπάνω, λες και το μπάσκετ είναι επαίτης!

Στην ουσία, λίγα 24ώρα πριν το τζάμπολ, η κρατική τηλεόραση προτείνει στο πρωτάθλημα της Α1 ένα συμβόλαιο μειωμένο κατά 40% σε σχέση με το περσινό. Προφανώς κανείς στο ραδιομέγαρο δεν θυμάται ούτε τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, ούτε το ότι το πρωτάθλημα της Α1 δεν έχει καμία σχέση με σκάνδαλα, με παράνομα στοιχήματα, με ντόπινγκ, με μια σειρά παρενέργειες.

Κανείς δεν θυμάται ότι το μπάσκετ είναι αυτό που κάνει περήφανους τους Έλληνες (τα γράψαμε και στο σχόλιό μας), ότι το μπάσκετ έχει φέρει -εκτός των άλλων- και χρήματα στα ταμεία της ΕΡΤ.

Στον ΕΣΑΚΕ επικρατεί έντονος εκνευρισμός και είναι δεδομένο πως στο συμβούλιο της Τετάρτης θα τεθεί θέμα αναβολής της πρεμιέρας, καθώς δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της κρατικής τηλεόρασης έκαναν ένα βήμα πιο μακριά, λέγοντας πως η πρόταση αφορά τις 14 και όχι τις 12 ομάδες, συμπεριλαμβάνοντας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν “κλειστά συμβόλαια” και μάλιστα όχι απευθείας με την ΕΡΤ, αλλά με διαφημιστική εταιρία.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, δήλωσε αναρμόδιος να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των δύο “αιωνίων“, αλλά και η πρόταση που θα κομίσει στους 12 δεν καλύπτει ούτε τις ΚΑΕ, ούτε τον ίδιο.

Τελευταίος που μπορεί να παρέμβει είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, αν και ήδη έγινε (από την πρώτη επαφή) αποδέκτης των παραπόνων των ανθρώπων του μπάσκετ, υπήρξε προσπάθεια από την πλευρά του για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά μάλλον δεν εισακούστηκε.