Πριν την έναρξη της κλήρωσης του νέου Πρωταθλήματος της Basket League, ο ΕΣΑΚΕ έδωσε τα ατομικά βραβεία στους καλύτερους της σεζόν που μας πέρασε και οι Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Γιώργος Πρίντεζης, Σούλης Μαρκόπουλος και Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησαν μετά την βράβευση τους.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις:

Ο Βασίλης Σπανούλης μετά την βράβευση του ως MVP της σεζόν 2015/16 είπε: «Ευχαριστώ που με τιμήσατε με αυτό το βραβείο. Ανήκει σε όλη την ομάδα. Ίσως είναι κοινότοπο, αλλά αυτό με εκφράζει ως άνθρωπο και ως παίκτη. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι εξίσου καλή. Πιστεύω πως κάναμε ένα βήμα μπροστά στους τελευταίους τελικούς, εύχομαι αυτό να είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον υγιή αθλητισμό. Κι επιτέλους να δούμε οικογένειες με παιδιά σε παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Τα νέα παιδιά πρέπει να έρχονται στο γήπεδο για να δουν τα ινδάλματά τους. Έχουν γίνει φοβερές προσπάθειες. Εύχομαι τα πράγματα να γίνουν ακόμη καλύτερα».

Ο καλύτερο αμυντικός του Πρωταθλήματος Νικ Καλάθης, ο οποίος βραβεύθηκε από τον Μάνο Παπαδόπουλο δήλωσε:«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για αυτό το βραβείο. Εύχομαι όλοι να είναι υγιείς».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις την περυσινή σεζόν, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Basket League και μίλησε για τη διάκριση του: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους ψήφισαν για αυτό το βραβείο. Εύχομαι σε όλους μια χρονιά με υγεία. Ας κερδίσει ο καλύτερος για μία ακόμη χρονιά».

Ο «υπαρχηγός» των Πρωταθλητών Ελλάδας, Γιώργος Πρίντεζης βραβεύθηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και μίλησε για την τιμή αυτή: «Ευχαριστώ όλους γι αυτό το βραβείο. Είναι περιττό να πω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς. Εύχομαι το νέο πρωτάθλημα να είναι ακόμα καλύτερο».

Το τελευταίο βραβείο της βραδιάς πήγε στον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος βραβεύθηκε για τη συνολική παρουσία του στον ελληνικό αθλητισμό και είπε: «Η ενασχόλησή μου με το μπάσκετ δεν σταματά. Είναι αστείρευτη πηγή ζωής το συγκεκριμένο άθλημα. Η σημερινή διάκριση προσθέτει ένα σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου, γιατί κάθε βράβευση είναι ανεξίτηλη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για όλα αυτά τα χρόνια και την οικογένειά μου».

Ακόμα στην αποψινή βραδιά, βραβεύθηκαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ως ο πιο αγαπητός παίκτης, ο Δημήτρης Πρίφτης ως ο καλύτερος προπονητής την περασμένη σεζόν, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ως μέλος της καλύτερης πεντάδας, ο Λεωνίδας Κασελάκης ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης, ο Οκάρο Ουάιτ ως ο πιο θεαματικός παίκτης της Basket League και το Ρέθυμνο, ο Απόλλων Πατρών, το Λαύριο, ο Κόροιβος Αμαλιάδας και η Καβάλα με το βραβείο ήθους.

Επίσης πριν την έναρξη της κλήρωσης προς τιμήν του Μάκη Δενδρινούο οποίος δεν είναι πια εν ζωή, ο ΕΣΑΚΕ για τον ευχαριστήσει και να τον τιμήσει για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ δημιούργησε ένα βίντεο αφιερωμένο σε εκείνον.