Το… έλα να δεις έγινε στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ με επίκεντρο φυσικά την διαιτησία. Οι εκπρόσωποι των αιωνίων διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας και οι πικρόχολες ατάκες έδιναν κι έπαιρναν.

«Οι Κινέζοι διαιτητές και οι απλήρωτοι»

Όλα ξεκίνησαν από την στιγμή που ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι ερυθρόλευκοι δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στο «αιώνιο» ντέρμπι που είναι προγραμματισμένο για τις 17/3 στο ΣΕΦ, καθώς έχουν ζητήσει το ματς να γίνει με ξένους διαιτητές, κάτι που δεν θα γίνει πράξη. Ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος πέρασε στην αντεπίθεση: «Είναι συζήτηση αυτή για τους διαιτητές; Μπορεί σε καμία λίγκα να διαλέγει ο καθένας τους διαιτητές, που θέλει; Δεν είναι εγωιστικό αυτό; Να μην θέλει να παίξει με συγκεκριμένους διαιτητές; Ο Ολυμπιακός λέει ξεκάθαρα ότι αν έχει τους συγκεκριμένους διαιτητές, δεν παίζει. Και εγώ λέω: είναι εφικτό ο καθένας να θέλει τους διαιτητές του; Πιο εγωιστικό πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Που έχει ξαναγίνει αυτό; Γιατί δεν μιλάτε για την Ευρωλίγκα, που εμείς φωνάζαμε πέρυσι; Εχετε καμία παρέμβαση στην διαιτησία στην Ευρωλίγκα; Τους λέτε θέλουμε μόνο Σλοβένους ή μόνο Κροάτες ή μόνο Ρώσους; Λέτε δεν θέλουμε αυτούς ή θέλετε εκείνους; Που έχει ξαναγίνει αυτό; Σε ποια λίγκα του κόσμου έχει ξαναγίνει; Που έχει ξαναγίνει να λέει ομάδα στο ημίχρονο φεύγω γιατί με αδικούν; Για αυτό υπάρχουν και οι νόμοι. Και θέλετε να μας πείτε ότι είστε οι αδικημένοι; Γιατί σε ένα ματς, όπου δεν ακούμπησε την μπάλα ο Ολυμπιακός, θεωρείτε ότι αδικήθηκε δύο φορές; Και μας απειλείτε ότι δεν θα ξανακατέβετε; Πες τε τα στην COSMOTE, που σας δίνει τα λεφτά και στους παίκτες σας, που τους χρωστάτε. Κι εμείς δεν θα κατέβουμε ξανά αν δεν είναι Κινέζοι διαιτητές. Μόνο με Κινέζους θα παίξουμε ξανά. Υπάρχουν θεσμοί και αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Όταν κερδίζουμε όλα είναι καλά. Όταν χάνουμε, μας φταίει κάτι άλλο. Μπορεί όντως να φταίει κάτι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά να τα μηδενίζουμε όλα στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων, δεν είναι σωστό»!.

«Στα όρια της γελοιότητας»

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος απάντησε στο ίδιο ύφος: «Μάνο ξεφεύγεις. Οι τοποθετήσεις σου είναι στα όρια της γελοιότητας. Δεν θα ξαναμιλήσεις ούτε για Κινέζους, ούτε για τίποτα. Εσύ εδώ έχεις ξαναπεί να παίξουμε με ξένους, όποιους θέλετε, φέρτε. Και το ύφος καρδιναλίων το έχεις εσύ. Το πρόβλημα δεν είναι το ματς του Κυπέλλου. Είναι η συγκεκριμένη κατάσταση. Με τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Για την διαιτησία δεν είναι η πρώτη φορά, που μιλάμε».

Επίθεση σε Αρη και Προμηθέα

Ο Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, εξαπέλυσε επίλεση και κατά των διοικητικών του Αρη και του Προμηθέα, Δημήτρη Γουλιέλμο και Βαγγέλη Λιόλιο αντίστοιχα: «Εχετε μεγαλύτερη αγωνία και από τον Ολυμπιακό για το αν θα κατέβει στο παιχνίδι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το θέμα είναι να βρεθεί μία λύση στα όρια της νομιμότητας».

Η διάψευση

Οι πράσινοι λίγο μετά πήραν θέση μέσω… διαρροής για τα σενάρια που ανέφεραν ότι ΚΑΕ Παναθηναϊκός είπε ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα σε περίπτωση ορισμού ξένων διαιτητών.

Από την πράσινη ΚΑΕ διέψευσαν τα σενάρια αυτά και έλεγαν χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο».