Η δεύτερη… στροφή της Basket League ΟΠΑΠ ολοκληρώθηκε με το χθεσινό (21/10) παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανελευσινιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου και σημειώθηκε ρεκόρ άμυνας από τους «πρασίνους». Τρεις από τους φετινούς… πρωταγωνιστές συνέχισαν τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις με τους Τζάστιν Χαρτ, Ματ Λοτζέσκι και Γιώργο Μπρόγρη να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, μετά τις θετικές εμφανίσεις της 1ης αγωνιστικής.

Τζάστιν Χαρτ (Ρέθυμνο)
Το Ρέθυμνο πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας παράλληλα και πρωταγωνιστές, καθώς στο ρόστερ της διαθέτει εξαιρετικούς Αμερικανούς παίκτες. Φέτος, είναι η σειρά του Τζάστιν Χαρτ να αναδειχτεί μέσα από την ομάδα της Κρήτης με τον εντυπωσιακό γκαρντ να συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη επί του Κολοσσού με 25 πόντους με 6/7 τρίποντα. Να θυμίσουμε πως στην πρώτη αγωνιστική είχε πετύχει 21 πόντους στη νίκη της ομάδας του επί του Ικάρου Χαλκίδας.

Γιώργος Μπόγρης (ΠΑΟΚ)
Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο «Αλεξάνδρειο» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής… βάφτηκε ασπρόμαυρο με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μία μεγάλη νίκη στην παράταση. Ο Γιώγος Μπόγρης έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψει με το παραπάνω το κενό που είχε αφήσει από πέρυσι στο «ζωγραφιστό» ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, καθώς μετά την καλή εμφάνιση στην 1η αγωνιστική απέναντι στον Κολοσσός συνέχισε να πρωταγωνιστεί. Στο ματς απέναντι στον Άρη σταμάτησε στους 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, όντας καταλυτικός.

Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός)
Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα παίρνοντας τα θετικά αποτελέσματα που θέλει. Πέρα από τα αποτελέσματα όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν… κερδίσει και έναν παίκτη ο οποίος τα κάνει όλα και συμφέρει. Η προσφορά του Ματ Λοτζέσκι μέχρι στιγμής είναι μεγάλη (πολλοί δεν το περίμεναν όταν αποκτήθηκε), με τον Αμερικανό να πραγματοποιεί ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση (απέναντι στον Ηλυσιακό αυτή τη φορά) με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ντομινίκ Σάτον (Ίκαρος Χαλκίδας)
Ο Ίκαρος Χαλκίδας πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Basket League ΟΠΑΠ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών με τον Ντομινίκ Σάτον να κυριαρχεί κάτω από τα δύο καλάθια. Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε εντυπωσιακό νταμπλ – νταμπλ με 15 πόντους και 17 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Σάτον είχε και 11 κερδισμένα φάουλ, κάτι που δείχνει πως ήταν σχεδόν αδύνατο να τον σταματήσουν οι αντίπαλοι.

Κρίστιαν Πολκ (ΚΑΟΔ)
Το εντυπωσιακό «διπλό» που πραγματοποίησε ο ΚΑΟΔ απέναντι στη Νέα Κηφισιά, έφερε ικανοποίηση και ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου. Όχι μόνο για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και για τον Κρίστιαν Πολκ, ο οποίος σταμάτησε στους 22 πόντους με 6/7 τρίποντα. Με αυτήν την εμφάνιση ο Αμερικανός γκαρντ άρχισε να διώχνει προς το παρόν τα όποια… μαύρα σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από το όνομά του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από αυτόν. Όλα αυτά βέβαια, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΝΚ.

Τόνι Κρόκερ (Νέα Κηφισιά)
Η Νέα Κηφισιά μπορεί να ηττήθηκε από τον ΚΑΟΔ στην έδρα της, αλλά ο Τόνι Κρόκερ σπουδαία επιθετικά στοιχεία. Ο Αμερικανός φόργουορντ πάλεψε μόνος του απέναντι στην ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς, αλλά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Όπως και να έχει πάντως, ο Κρόκερ, έδειξε με τους 30 πόντους του, πως μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην ΑΕΝΚ φέτος.

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς (Παναθηναϊκός)
Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που «έκλεψε» την… παράσταση στο χθεσινό (21/10) παιχνίδι με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό. Στην επίθεση οι «πράσινοι» είχαν πολυφωνία, ωστόσο ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ξεχώρισε από τους υπόλοιπους όχι μόνο επειδή ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 12 πόντους, αλλά επειδή μάζεψε και 11 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας το πρώτο νταμπλ – νταμπλ με τη φανέλα των Νταμπλούχων Ελλάδος.

Λάντον Μίλμπουρν (Πανιώνιος)
Πέρυσι ήταν από τους παίκτες «κλειδιά» του Πανιωνίου, αλλά και φέτος ο Λάντον Μίλμπουρν δείχνει ότι θα αποτελέσει σημαντικό… γρανάζι. Ο Αμερικανός ψηλός ανέβασε την απόδοσή του στον αγώνα με αντίπαλο τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ και με τους 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν από τους βασικούς συντελεστές της νίκης της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Πανιώνιος – Τρίκαλα 69-62
Κολοσσός – Ρέθυμνο 66-76
Άρης – ΠΑΟΚ 75-79
Ίκαρος Χαλκίδας – Απόλλων Πατρών 72-64
Ηλυσιακός – Ολυμπιακός 57-78
Νέα Κηφισιά – ΚΑΟΔ 84-95
Παναθηναϊκός – Πανελευσινιακός 74-35

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Σάββατο 26 Οκτωβρίου
ΚΑΟΔ – Πανιώνιος
Ολυμπιακός – Ίκαρος Χαλκίδας
Άρης – Νέα Κηφισιά
Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ
Πανελευσινιακός – Ηλυσιακός

Κυριακή 27 Οκτωβρίου
Απόλλων Πατρών – Κολοσσός

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου
Τρίκαλα – Παναθηναϊκός