16/05/2012 (14:26)

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης μίλησε για τους τελικούς του πρωταθλήματος αναφέροντας πως είναι παιχνίδι υψηλού επιπέδου, ενώ ανέφερε πως το μπάσκετ είναι άθλημα που βγάζει τον κόσμο στους δρόμους. “Οι τελικοί μας γίνονται μεταξύ του απερχόμενο και του νυν Πρωταθλητή Ευρώπης. Το μπάσκετ βγάζει τον κόσμο στους δρόμους” είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στους τελικούς: “Αναμένεται να γίνουν δύσκολα παιχνίδια, σκληρά παιχνίδια. Όλοι αυτοί οι παίκτες μετά τους τελικούς θα παίξουν στην Εθνική, οπότε απαιτείται σεβασμός. Είναι παιχνίδια υψηλού επιπέδου σε όλη την Ευρώπη, οπότε όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα εδώ”.

Αναφερόμενος στο θέμα της βίας, ο κ. Οικονομίδης είπε: “Σαφώς και οι προπονητές έχουν δίκιο ότι δεν έχουν αρμοδιότητα να πάρουν τις ομάδες και να φύγουν. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο. Δώσαμε στην Πολιτεία λύσεις, αλλά χρειάζεται συνεργασία από όλους τους φορείς”.

Όσο για τη γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ υποστήριξε: “Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό έκτρωμα. Στην Ελλάδα δεν τηρούμε τα μέτρα. Σε ό,τι έχει να κάνει με το υπόγειο και τη βιτρίνα όπως λέτε, δεν είναι βιτρίνα. Σκληρό και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, όπως και η Εθνική από αυτό το εκτρωματικό πρωτάθλημα που λέτε εσείς, από αυτό το πρωτάθλημα βγαίνει. Σε ό,τι έχει να κάνει με το υπόγειο και αναφορικά με την ΕΕΑ, που είναι για μπάνια συνήθως, θα πρέπει να ξέρουμε ποιές ομάδες παίρνουν άδεια γιατί διαφορετικά να δίνουμε wild card“.
 
Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Σπανουδάκης: “Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα, θέαμα, εκπλήξεις και ανατροπές. Το παράδειγμα είναι πρόσφατο. Η ΟΠΑΠ ΑΕ βρίσκεται κοντά στο μπάσκετ και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ και τον κ. Οικονομίδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Παίκτες και προπονητές κάνουν το καλύτερο δυνατό. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και προπονητές των ομάδων για την παρουσία τους στη Πόλη. Από αύριο αρχίζουν οι ελληνικοί τελικοί. Είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε εξαιρετικούς αγώνες”.