Συνηθίσαμε να γκρινιάζουμε, έχουμε μάθει να αποτελεί είδηση το… κακό. Όμως, όταν κάτι καλό γίνεται ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να το σημειώνουμε. Και φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, ξεκινήσαμε πολύ καλά -ως χώρος- τη… σχέση μας με την ΕΕΑ!
Με την πρώτη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς πολλές συζητήσεις, έξι ομάδες πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1.

Ίκαρος Καλλιθέας, Ρέθυμνο, Δράμα, Κολοσσός Ρόδου, Πανιώνιος και Ηλυσιακός, όχι μόνο κατέθεσαν φάκελο (συμπεριλαμβανομένης της εγγυητικής επιστολής) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά πήραν και το “πράσινο φως” για να αγωνιστούν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες οκτώ έχουν πρόβλημα. Όμως, σίγουρα το ξεκίνημα είναι πολύ καλό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ανάμεσα στους έξι πρώτους (το τονίζουμε αυτό) είναι μια ΚΑΕ που είχε εκφράσει ζωηρή διαφωνία για την εγγυητική επιστολή (Ηλυσιακός), μια ΚΑΕ που πολλοί θεώρησαν ότι υπολειτουργεί (Κολοσσός Ρόδου), μια ΚΑΕ που έμοιαζε… εξαφανισμένη (ΚΑΟΔ).

Όπως επίσης είναι σημαντικό πως οι έξι δεν είναι μεταξύ των… πρωτοκλασάτων (εξαιρουμένου ίσως του Πανιωνίου, αλλά μικρή σημασία έχει), γεγονός που μας κάνει ακόμα πιο αισιόδοξους, πως φέτος θα έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς… δράματα.

Στην ουσία μιλάμε για οκτώ ΚΑΕ (υπάρχει κανείς που στοιχηματίζει έστω και… μισό ευρώ ότι οι δύο “αιώνιοι” δεν θα πάρουν το πιστοποιητικό;) και στις τάξεις του ΕΣΑΚΕ υπάρχει περιορισμένη επιφυλακτικότητα (ούτε καν ανησυχία) για μία, το πολύ δύο, ΚΑΕ.