Έχουν περάσει κοντά δύο ημέρες από τότε που έσκασε η “είδηση – βόμβα” περί απόσυρσης της πρότασης της ΕΡΤ κι ακόμα δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ. Αντίθετα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία σε υψηλό επίπεδο και πολύ καλή συζήτηση σε μια προσπάθεια να γεφυρωθεί η οικονομική διαφορά και να ξεκινήσει (που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα) κανονικά το πρωτάθλημα.

Για άλλη μια φορά τα “παπαγαλάκια” επιχείρησαν να ρίξουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα και να σκορπίσουν φόβο στους παράγοντες που θέλησαν να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Και δεν έχουν να κάνουν με την κρατική τηλεόραση αυτοί που… διοχέτευσαν την είδηση.

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος, αλλά κανείς από τους παράγοντες των ομάδων δεν φοβήθηκε, γιατί φοβάται αυτός που κάτι έχει να χάσει. Οι πρόεδροι ήταν στο σύνολό τους αποφασισμένοι να θέσουν βάσιμες γόνιμης συνεργασίας, να κάνουν –με τη βοήθεια της ΕΡΤ– βιώσιμες τις ομάδες και να μην βρεθούν στα μισά του χρόνου να βαράνε… διάλυση.

Καμία πρόταση δεν αποσύρθηκε, αλλά αν αποσυρθεί μόνο ένας κινδυνεύει να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Αυτός που έχει συμβόλαιο με τους δύο “αιώνιους“. Και δεν είναι ούτε ο ΕΣΑΚΕ, ούτε η ΕΡΤ. Γιατί, μην ξεχνάτε, η πρόταση που υπάρχει (και είναι γραπτή) στα γραφεία της λίγκας αφορά και τις 14 ομάδες και όχι τις 12.