Η πρεμιέρα της Basket League ολοκληρώθηκε και, ως είθισται, ο ΕΣΑΚΕ προχώρησε στη διαδικασία ανάδειξης του Πολυτιμότερου Παίκτη της αγωνιστικής. Μόνο που αυτός… χωρίζεται δια του τρία, καθώς οι Μορίς Κεμπ, Ματ Λοτζέσκι και Δημήτρης Μαυροειδής, συγκέντρωσαν τον ίδιο βαθμό αξιολόγησης.

Και οι τρεις, λοιπόν, ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους με 25 πόντους, με τον φόργουορντ της Καβάλας να προηγείται χρονικά, ως ένας από τους «καταλύτες» της νίκης στο ματς-«θρίλερ» με το Λαύριο. Σε αυτό, σκόραρε 15 πόντους με 7/11 δίποντα και 1/2 βολές, έχοντας επίσης 8 ριμπάουντ (3 επιθετικά), μία ασίστ, δύο μπλοκ, 4 κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο και ουδέν λάθος σε 33:02 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησε ο «κεφάτος» στο εύκολο μεσημεριανό ματς με τον Κολοσσό, φόργουορντ του Ολυμπιακού, σημειώνοντας 20 πόντους με 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ με τρία επιθετικά, τρεις ασίστ, τέσσερα κερδισμένα φάουλ και δύο λάθη σε 24:07 λεπτά συμμετοχής. Τέλος, ο Μαυροειδής συνέβαλε τα μέγιστα στην αγχωτική νίκη της Κηφισιάς επί του Αρκαδικού, πετυχαίνοντας 14 πόντους με 4/10 δίποντα και 6/7 βολές, 9 ριμπάουντ και τέσσερα επιθετικά, 5 ασίστ, ένα μπλοκ, 7 κερδισμένα φάουλ και ένα λάθος σε 31:29 λεπτά συμμετοχής.

Ο τελευταίος, δήλωσε τα εξής στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του: «Καλή αρχή! Μπήκαμε με το δεξί στο πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κερδίσαμε τον Αρκαδικό χθες στο γήπεδο μας σε ένα κλειστό και απαιτητικό παιχνίδι.Για μένα προσωπικά ξεκίνησε καλά η σεζόν όπως τελείωσε και πέρυσι. Βέβαια, δε θα είχα βγει MVP χωρίς τη βοήθεια των συμπαικτών μου.Στόχος μου είναι να παίζω καλά και να μείνω σε αυτό το επίπεδο αλλά πάνω απ’όλα να κερδίζει η ομάδα και να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας.Την επόμενη βδομάδα θα προσπαθήσω να είμαι ο μόνος MVP (γελάει). Αυτή τη βδομάδα έχουμε πολύ δουλειά αφού αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και εύχομαι να κερδίσουμε»