Στον πρώτο γύρο η απόδοση του χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα. Στον δεύτερο όμως ο Τρέβορ Ρέλεφορντ ήταν όχι μόνο ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του Κολοσσού Ρόδου αλλά και ο MVP σε ολόκληρη την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ο θαυματουργός πόιντ γκαρντ της ομάδας της Ρόδου κέρδισε τον τίτλο πολυτιμότερου παίκτη του δεύτερου μισού της κανονική περιόδου (συγκέντρωσε 244 βαθμούς στο ράνκινγκ έναντι 233 του Ντάστιν Χογκ της Κηφισιάς).
 
Ο Ρέλεφορντ είναι ένας από τους 34 συνολικά παίκτες που δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι από τα 26 της κανονικής περιόδου, ενώ η παρουσία ήταν πολύ σημαντική στην πορεία του Κολοσσού Ρόδου μέχρι την 7η θέση της κανονικής περιόδου. Οι αριθμοί αναδεικνύουν τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της ομάδας της Δωδεκανήσουθ.
 
Ο ίδιος, σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο τίτλο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, είπε τα εξής:
 
«Είναι τρομερό συναίσθημα να ξέρεις πως οι κόποι και η σκληρή δουλειά που ξεκίνησε από το προηγούμενο καλοκαίρι ανταμείβεται με αυτόν τον τρόπο. Όμως, έχω ακόμη πολύ δρόμο και αρκετά περιθώρια βελτίωσης μπροστά μου. Από την άλλη, είναι μεγάλο επίτευγμα για την καριέρα μου να βγαίνω MVP σε ένα τόσο σπουδαίο και δύσκολο πρωτάθλημα, στο οποίο αγωνίζονται πολύ σπουδαίοι παίκτες. Τώρα, στα playoffs ελπίζω να δώσω συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει ό,τι μπορεί».