Η διαρκής αύξηση της δημοτικότητας του μπάσκετ στη χώρα μας αποτυπώνεται, πλέον, και με νούμερα. Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, τη φετινή σεζόν ο αριθμός των πωληθέντων εισιτηρίων αυξήθηκε κατά 45% με αποτέλεσμα να “εκτοξευθεί” στα 173.018 (από τα 119.017 της σεζόν 2011-’12), ένα νούμερο που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Ο κόσμος αρχίζει να έρχεται ολοένα και περισσότερο κοντά στο μπάσκετ και αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για το εθνικό μας σπορ.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

“Ο περσινός συνολικός αριθμός των 119.017 εισιτηρίων εκτοξεύθηκε φέτος στις 173.018, με την σχετική αύξηση να υπερβαίνει το 45%. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Χαλβατζάκη κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Basket League ΟΠΑΠ 2011-’12 διεξήχθη με την συμμετοχή 13 ομάδων, μίας λιγότερης συγκριτικά με την φετινή αγωνιστική περίοδο. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν αλλοιώνει την συνολική εικόνα, αφού ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, η συμμετοχή 14ης ομάδας στο περσινό πρωτάθλημα δεν θα ανέβαζε τον συνολικό αριθμό των εισιτηρίων πάνω απ’ τις 125.000

Κατά τα άλλα, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. άνοιξε ο φάκελος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των 12 ΚΑΕ (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού), το συμβόλαιο των οποίων ολοκληρώνεται με τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Επιπλέον, τη θέση του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου του Δ.Σ., κ. Στέφανου Κιουριτζόγλου, κατέλαβε ομόφωνα ο Πρόεδρος του Άρη, κ. Λευτέρης Αρβανίτης“.