Αν η γη μπορούσε να καταστεί έγκυος από το δάκρυα των μπασκετικών, για την αναβολή της πρεμιέρας, θα γεμίζαμε… κροκόδειλους!
Όταν τα ΜΑΤ έβγαζαν σηκωτούς τους αθλητές από το παρκέ, ελάχιστοι (σε σχέση με αυτούς που τώρα μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κλαίνε πάνω από το… χυμένο γάλα) ήταν αυτοί που έδειξαν να ενοχλούνται. Τώρα θα αργήσει μια εβδομάδα η πρεμιέρα (αναβλήθηκε δεν ματαιώθηκε) και χέστηκε η Φατμέ.

Δικαιολογημένο ΑΠΟΛΥΤΑ το αίτημα των ομάδων και του ΕΣΑΚΕ για καλύτερη (οικονομικά και όχι μόνο) αντιμετώπιση από την κρατική τηλεόραση. Προσέξτε: την κρατική τηλεόραση, αυτή που διαχειρίζεται χρήματά μας και όχι ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το μπάσκετ ούτε στημένα παιχνίδια έχει, ούτε ανθρώπους που εμπλέκονται με τη δικαιοσύνη, ούτε παράνομα στοιχήματα, ούτε το άθλιο επίπεδο (σε όλες τις βαθμίδες) που έχει το ποδόσφαιρο. Κι όμως, παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα, χωρίς προφανή λόγο.

Πολλοί μιλούν για την τηλεθέαση, αλλά ας μας πει κάποιος ότι κάθισε τη Δευτέρα να δει το ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός, ή ότι παρακολούθησε με προσήλωση τα “Βαρδινογιάννεια” στον στίβο. Επίσης, ας μας πουν πόσα παίρνει το ποδόσφαιρο και αν υπήρξε αναβολή (όχι μόνο της πρεμιέρας, αλλά και της κλήρωσης) για να πιεστεί η πολιτεία και να δώσει λύση (στη football league).

Αυτό ήταν και το επιχείρημα όσων τάχθηκαν υπέρ της αναβολής της πρεμιέρας. Η… άλλη άποψη (του Ολυμπιακού) δεν ήταν διαφοροποιημένη ως προς τον στόχο (να πάρουν οι ΚΑΕ περισσότερα χρήματα από την ΕΡΤ), αλλά ως προς τη διαδικασία. Δείγμα του ότι αν και υπήρξαν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, δεν υπήρξε διαφωνία επί της αρχής. Κι αυτό κάτι λέει.

Η άποψη Σκινδήλια ήταν πως αν αναβληθεί η πρεμιέρα και η ΕΡΤ ενδώσει στην απαίτηση των ομάδων, τότε όλοι θα ασκούν πίεση για να πάρουν αυτό που θεωρούν ότι τους ανήκει. Σωστό και αυτό, αλλά η πλειοψηφία ζήτησε ισοπολιτεία, ισονομία με το ποδόσφαιρο (όχι σε απόλυτους αριθμούς).

Εν κατακλείδι οι ομάδες αποφάσισαν. Μπορεί να έπρεπε να ξεκινήσουν νωρίτερα τις διαπραγματεύσεις, μπορεί να πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά τον πλούτο που έχουν στα χέρια τους, για να μπορούν να ρευστοποιούν τις πορτοκαλί μετοχές, αλλά -συγνώμη- το μπάσκετ δικαιούται μεγαλύτερου σεβασμού για όσα έχει προσφέρει, για τις χαρές που μας έχει χαρίσει