Το πρωτάθλημα αρχίζει. Αυτό θα αποφασιστεί αύριο, όμως το ζητούμενο δεν είναι μόνο πώς αρχίζει, αλλά και πώς θα τελειώσει. Και στον ΕΣΑΚΕ είναι αποφασισμένοι να βάλουν τάξη, να δημιουργήσουν εκείνα τα αναχώματα που θα απαγορεύσουν στους παράγοντες να… διαχειριστούν κατά το δοκούν το έμψυχο υλικό τους, αδιαφορώντας για το αν τηρούνται οι συμφωνίες του καλοκαιριού, αλλά και αν το πρωτάθλημα χάνει την αξιοπιστία του με τις ενέργειές τους

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης θέλει να θέσει όρια και με σειρά σκληρών αντι-μέτρων να “υποχρεώσει” τους παράγοντες να διατηρήσουν το αξιόμαχο των ομάδων τους. Έτσι, θα υπάρχουν “πέναλτι” για όποιους αποβιβάσουν στην πορεία του πρωταθλήματος τους ξένους παίκτες, ή για όποιον σκεφτεί να αγωνιστεί με έφηβους, διώχνοντας ή αφήνοντας να φύγουν οι παίκτες πρώτης γραμμής που διαθέτει.

Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, θα παρακρατούνται από τα εγγυημένα έσοδα των ΚΑΕ, έτσι ώστε να αποθαρρυνθούν οι “έξυπνοι”, οι οποίοι αλλιώς ξεκινούν και αλλιώς τελειώνουν τη σεζόν.

Βεβαίως, αυτές θα είναι -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- οι προτάσεις, οι οποίες πρέπει να υπερψηφιστούν από τους προέδρους. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει έντονη διάθεση για νοικοκύρεμα, αρχής γενομένης (το έχουμε γράψει και παλιότερα) από την άρνηση να δεχθεί η λίγκα συμβόλαια παικτών, από ΚΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα.

Αν γίνουν πράξη αυτά που σχεδιάζουν οι διοικούντες, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά