Του Γιώργου Κογκαλίδη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
19/01/2012 (21:05)

Μπορεί να γνωρίζουμε (στη θεωρία του πράγματος) την ομάδα που αγωνιστικά θα υποβιβαστεί στην Α2, όμως δεν παίρνουμε όρκο ότι όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου και του Αμαρουσίου) θα συνεχίσουν ως το τέλος να μετέχουν στο πρωτάθλημα.
Τέσσερις ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα με παλιά χρέη. Κι αν για τον Κολοσσό τα πράγματα είναι μάλλον απλά, για τον Άρη και το Περιστέρι μοιάζει δύσκολη υπόθεση η… επιβίωση. Το Μαρούσι έτσι κι αλλιώς έχει πάρει… κλίση.
Αλλά ας δούμε τί ακριβώς συμβαίνει:

Παλιά χρέη, τα οποία έχουν τελεσιδικήσει, απειλούν την ύπαρξη των τεσσάρων ομάδων που προαναφέραμε. Είτε μέσω έκπτωσης του πιστοποιητικού συμμετοχής από την ΕΕΑ, είτε απλά γιατί η στρόφιγγα κλείνει, ρευστότητα δεν μπορεί να υπάρξει, αφού τα εγγυημένα έσοδα θα δεσμευτούν (ό,τι κι αν κάνει ο Βασίλης Οικονομίδης, που επιχειρεί να βάλει… πλάτη για τα σωματεία, κινούμενος ενδεχομένως και εκτός νόμου), οπότε δεν μπορούν να συντηρηθούν.

Στην καλύτερη κατάσταση από τις τέσσερις χειρότερες (σε αυτόν τον τομέα) ΚΑΕ βρίσκεται ο Κολοσσός. Το βάρος δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ποσό απόλυτα διαχειρίσιμο, ειδικά από τη συγκεκριμένη διοίκηση, η οποία δείχνει ικανοποιητική ευρωστία σε όλα τα επίπεδα. Μόνο τυπική είναι η αναφορά, καθώς ουσιαστικά οι Ροδίτες δεν έχουν πρόβλημα.

Το Μαρούσι είναι στο σημείο “μηδέν από μηδέν“. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει στον ήλιο μοίρα, η διοίκηση δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη του παρελθόντος, οι όποιες προσπάθειες για διακανονισμό έπεσαν στο κενό, οπότε πλέον πάμε σε υποχρεωτική καταβολή των χρημάτων.
Οι παίκτες που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στο Μαρούσι ψάχνουν για κάτι καλύτερο, οπότε “τί να κάνει ο κρύος του παγωμένου“;

Το Περιστέρι είναι σε δεινή θέση. Δεν είναι ότι έφυγε ο Ρόμπι, ότι ετοιμάζεται να φύγει ο Σκοτ, αλλά πως τα χρέη (και κάποιες “τραγικέςσυμφωνίες, όπως αυτή με τον Λάσα) της προηγούμενης διοίκησης απειλούν να αφανίσουν την ομάδα των δυτικών προαστίων. Το χρέος μοιάζει να μην είναι διαχειρίσιμο, και μακάρι να βγούμε ψεύτες.

Σε ακόμα χειρότερη θέση βρίσκεται ο Άρης. Αναμένεται καταιγίδα αποφάσεων, διεκδικήσεων χρημάτων από πιστωτές, που -όσο μεγάλη ομάδα κι αν είναι- ο “Αυτοκράτορας” θα κλονιστεί.
Οι πληροφορίες μας θέλουν να είναι στα “κόκκινα“, ειδικά από τη στιγμή που οι ίδιοι οι παράγοντες του συλλόγου ομολογούν ότι δεν έχουν άλλο… λίπος να κάψουν και πως η στάθμη των χρημάτων στο ταμείο είναι στο χαμηλότερο σημείο.