Αρκετές ειδήσεις βγήκαν από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑKE. Στο ΔΣ συζητήθηκε και το θέμα των τηλεοπτικών που «καίει» τις ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketblog οι αγώνες των ομάδων (πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, που έχουν συμβόλαιο με την CosmoteTV) της Basket League θα κλείσουν και φέτος στην ΕΡΤ. Οι δυο πλευρές είναι πλέον πολύ κοντά στην συμφωνία η οποία θα φτάνει στα περσινά οικονομικά επίπεδα (περίπου 2 εκατ. ευρώ).

Φόρος τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Στο συμβούλιο αποφασίστηκε να τιμηθεί με ένα ξεχωριστό τρόπο ο «πατριάρχης» του Παναθηναϊκού Παύλος Γιαννακόπουλος που έφυγε από την ζωή και έτσι το όνομά του θα δοθεί στην αίθουσα του του ΔΣ της Λίγκας.

Πιο νωρίς η κλήρωση

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε επίσης να γίνει φέτος πιο νωρίς από ποτέ δηλαδή στις 23/7 η κλήρωση των αγώνων του νέου πρωταθλήματος της Basket League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Στην σημερινή (21/6) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση του Προέδρου κ. Ευάγγελου Γαλατσόπουλου να ονομαστεί η αίθουσα του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ «Παύλος Γιαννακόπουλος» ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μεγάλη προσφορά του πρόσφατα εκλιπόντος στο ελληνικό μπάσκετ και στο Σύνδεσμο μας, του οποίου υπήρξε εκ των θεμελιωτών.

Αποφασίστηκε, επίσης, η κλήρωση της Basket League της σεζόν 2018-19 να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν προκειμένου να διευκολυνθεί ο έγκαιρος προγραμματισμός των ομάδων για τις εγχώριες και διεθνείς υποχρεώσεις τους. Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ορίστηκε για τις 17 Ιουλίου και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας θα επαναληφθεί στις 23/7.