Του Φώτη Δουκάκη
09/12/2011 (18:06)

Η αυριανή μέρα έχει τη μερίδα του λέοντος σχετικά με την ποσότητα των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής της Α1, καθώς θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες, ανάμεσα τους και εκείνος του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, που αποτελεί και τον πιο ενδιαφέρον της αγωνιστικής. Ο δικέφαλος του Βορρά δυσκολεύει παραδοσιακά τους “πράσινους“, οι οποίοι μετά το πάθημα της προηγούμενης έκτός έδρας ήττας τους από την Καβάλα, καλούνται να φανούν προσεκτικοί.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον ρυθμό του αφού σε αυτό βοηθούν και τα παιχνίδια του Eurocup, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο κόσμος της ομάδας, στην προσπάθεια των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου. Στα αλώβητα Ιλίσια, ο Ηλυσιακός φιλοξενεί τον Κολοσσό, ο οποίος μετράει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, εκείνη από τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, μέσα στο γήπεδό τους εμφανίζονται πιο δυνατοί, κάτι που δίνει σασπένς στην αναμέτρηση. Η ομάδα με το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί φέτος στο πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος, ταξιδεύει στην Κρήτη για τον αγώνα με τον ΑΓΟΡ. Οι έξι σερί νίκες του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχουν δώσει φόρα στους Νεοσμυρνιώτες, όμως το Ρέθυμνο δείχνει ιδιαίτερα δυνατό στην έδρα του, έχοντας ρεκόρ 3-1, με τη μοναδική ήττα να έρχεται δύκολα από τον Ολυμπιακό.

Άλλη μία ομάδα με αήττητη έδρα, στην οποία μάλιστα σταμάτησε ο Παναθηναϊκός, η Καβάλα, φιλοξενεί τον Άρη. Οι γηπεδούχι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών (Γκάρισον, Τέιλορ), όμως έχουν δείξει ότι η καλή δουλειά τους βασίζεται στην ομάδα. Ο Άρης από την πλευρά του ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, ώστε να πιστοποιήσει την αγωνιστική του άνοδο.

Στους αγώνες της Κυριακής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται το μεσημέρι τον ενισχυμένο ΚΑΟΔ, ο οποίος με Μπάβτσιτς και Χαντ επιθυμεί να φανεί ανταγωνιστικός. Για τους “ερυθρόλευκους” ζητούμενο είναι η συντήρηση δυνάμεων, ενόψει των δύσκολων ευρωπαικών αναμετρήσεων.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα του Αμαρουσίου με το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς νίκη και όσο αυτή δεν έρχεται τόσο μεγαλώνει η πίεση. Πέρα από το άγχος, ο αντίπαλος είναι μία ισορροπημένη ομάδα, που έχει δέιξει με τις εμφανίσεις της ότι στοχεύει ψηλά. Ο Ικαρος θα έχει ρεπό αυτή την αγωνιστική.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 10/12
Ιλισίων: Ηλυσιακός – Κολοσσός 16:00
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Κορομηλάς – Πουρσανίδης

Μελίνα Μερκούρη“: ΑΓΟΡ – Πανιώνιος 16:30
Διαιτητές: Πηλοΐδης – Μπήτης – Σταματόπουλος

Καλαμίτσας: Καβάλα – Άρης 19:00
Διαιτητές: Τανατζής – Καρακατσούνης – Αφεντουλίδης

ΠΑΟΚ Sports Arena: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 20:30
Διαιτητές: Σχινάς – Παπαπέτρου – Παναγιώτου

Κυριακή 11/12
ΣΕΦ: Ολυμπιακός – ΚΑΟΔ 12:30
Διαιτητές: Μητσόπουλος – Τσώνος – Τζαφλέρης

Αγίου Θωμά: Μαρούσι – Περιστέρι 19:00
Διαιτητές: Γκόντας – Φούφης – Πανταζής

Ρεπό: Ικαρος Καλλιθέας