Τη θέση του φόργουορντ στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν που μας πέρασε κέρδισε με τις εμφανίσεις του ο Κώστας Παπανικολάου. Ο πρώην (πλέον) παίκτης του Ολυμπιακού ευχαρίστησε από την πλευρά του, όσους τον ψήφισαν για να κερδίσει αυτή την ατομική διάκριση, αλλά θα προτιμούσε και μία ομαδική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει…
“Mετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη θέση “1” και τους Βασίλη ΣπανούληΝίκο Παππά, οι οποίοι μοιράσθηκαν τον ρόλο του σούτιγκ γκαρντ, έρχεται ο Κώστας Παπανικολάου να τους πλαισιώσει ως ο κορυφαίος φόργουορντ της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13.

Σε 26 αγώνες της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό ο 23χρονος διεθνής φόργουορντ ο οποίος από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε μέσο όρο 21.8 λεπτά συμμετοχής, 9.4 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 71% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα, 61% στις ελεύθερες βολές), 3.9 ριμπάουντ, 2.0 ασίστ, 1.1 κλέψιμο, και βαθμό 12.73 στο ranking.

Σε 8 αγώνες των πλέι οφς ο Παπανικολάου είχε μέσο όρο 24 λεπτά συμμετοχής, 8.8 πόντους (με ποσοστά ευστοχίας 67% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα, 71% στις ελεύθερες βολές), 4.9 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και βαθμό 12.0 στο ranking.

Σχολιάζοντας την επιλογή του στην κορυφαία πεντάδα της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13, ο Παπανικολάου τόνισε: “Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους θεώρησαν ότι ανήκω σε αυτή την ξεχωριστή “ομάδα” του πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Την ατομική διάκριση τη χαίρεσαι πραγματικά όμως μόνο μέσα από την ομαδική διάκριση, η οποία για εμάς δεν ήρθε στο πρωτάθλημα. Σίγουρα το χαίρομαι, είναι τιμή για κάθε αθλητή να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους, αλλά θα προτιμούσα να ερχόταν αυτή η διάκριση μαζί με μια ομαδική”.