Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, σε ένα παιχνίδι όπου αναμένεται να κριθεί το ποια από τις δύο ομάδες θα αποκτήσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Πέρα από αυτό το παιχνίδι πάντως, υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικά κρίσιμοι και αμφίρροποι αγώς που θα κρίνουν πολλά και στην… ουρά.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
Η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται ο Κολοσσός, δείχνει πως η νίκη είναι μονόδρομος. Οι γηπεδούχοι είναι ένα… σκαλί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο αγώνας απέναντι στον Ηλυσιακό αποκτά περισσότερη σημασία, ενόψει της συνέχειας της θετικές τους εμφανίσεις και αποτελέσματα και να πετύχουν την 5η τους συνεχόμενη νίκη, κάτι που δεν θα είναι καθόλου εύκολο.
Κλειστό: Βενετόκλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου
Ώρα: 16:00.
Κομισάριος: Δημήτρης Κουνελές.
Διαιτητές: Ιωάννης Φούφης, Αλέξανδρος Ψαριανός, Στέφανος Μαγκλογιάννης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Πρόκειται για ένα κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Α1 Ανδρών. Το Περιστέρι στην έδρα του μεταμορφώνεται προς το καλύτερο και με τη δύναμη του κόσμου του παίζει καλό μπάσκετ και μπορεί να κάνει τη… ζημιά. Ο Τζίμης Κουστένης το γνωρίζει αυτό και θέλει από τους φιλάθλους του συλλόγου να δώσουν βροντερό παρών. Από την άλλη ο Πανιώνιος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και θέλει να παρουσιαστεί σαφώς πιο βελτιωμένος από ότι στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ την περασμένη αγωνιστική.
Κλειστό: K. Γ. “Ανδρέας Παπανδρέου”.
Ώρα: 16:00 (ET-1).
Κομισάριος: Γ. Ελευθεριάδης.
Διαιτητές: Χαράλαμπος Καρακατσούνης, Αναστάσιος Μάνος, Δημήτρης Παφίλης.

ΚΑΟΔ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Αμφότερες οι ομάδες έχουν σχεδόν τους ίδιους στόχους. Ο ΚΑΟΔ θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει μία σπουδαία νίκη που θα τον ανεβάσει βαθμολογικά και θα ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ και για τον Απόλλωνα Πατρών, ο στόχος είναι ο ίδιος. Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν πολύ καλά πως το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, ωστόσο είναι δεδομένο πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να φύγουνε με τους δύο βαθμούς της νίκης από τη Δράμα.
Κλειστό: Δ.Κ.Γ. “Δημήτρης Κραχτίδης”.
Ώρα: 16:00.
Κομισάριος: Σταύρος Τσανίδης.
Διαιτητές: Γεώργιος Πουρσανίδης, Κυριάκος Ταβουλαρέας, Κωνσταντίνος Σταματόπουλος.

ΚΑΒΑΛΑ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
Είναι ένας… τελικός! Μιλάμε για τις δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι «ο θάνατός του η ζωή μου». Η Καβάλα είναι σαφώς πιο ανεβασμένοι στις τελευταίες αγωνιστικές και έχει το πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω έδρας. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, μετά τη νίκη επί του Περιστερίου, θέλουν να συνεχίσουν στις καλές εμφανίσεις, ωστόσο στα εκτός έδρας ματς, δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής.
Κλειστό: ΔΑΚ Καλαμίτσας.
Ώρα: 17:00.
Κομισάριος: Παναγιώτης Αρβανιτίδης.
Διαιτητές: Νίκος Σώμος, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, Θανάσης Δεσλής.

ΑΡΗΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN
Ο Άρης υποδέχεται το Ρέθυμνο και θα παραταχθεί στο «Αλεξάνδρειο» με στόχο να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις και αποτελέσματα και να ανέβει κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι στην έδρα τους δείχνουν μια σαφών καλύτερη εικόνα και ο Βαγγέλης Αγγέλου, θέλει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι. Από την άλλη το Ρέθυμνο από τη στιγμή που επέτρεψε και ο Κουφός στον πάγκο δείχνει πιο ανεβασμένο και σίγουρα είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει τη… ζημιά.
Κλειστό: Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.
Ώρα: 18:00 (ET-3).
Κομισάριος: Κώστας Τσούλης.
Διαιτητές: Χρυσόστομος Σχινάς, Δημήτρης Μπήτης, Γεώργιος Ανδρικόπουλος.

ΙΚΑΡΟΣ-ΠΑΟΚ
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά τη μεγάλη νίκη του απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και ο Σούλης Μαρκόπουλος θέλει από τους παίκτες του να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και πάνω από όλα προσγειωμένοι. Από την πλευρά του ο Ίκαρος θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να κάνει το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή (03/02).
Κλειστό: ΕΑΚ Γλυφάδας.
Ώρα: 17:00 (ET-3).
Κομισάριος: Νίκος Ιωάννου.
Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Πέτρος Παπαπέτρου, Χρήστος Παναγιώτου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τη Δευτέρα (04/02) τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» που θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα έχει το πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τον κόσμο με το μέρος τους, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να βρει τις λύσεις στην περιφέρεια, έτσι ώστε η ομάδα του να μην αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απέναντι στο συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, προκειμένου να ελπίζει για το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Παιχνίδι που δεν χωρά προγνωστικά…
Κλειστό: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ώρα: 19:00 (ET-1).
Κομισάριοι: Γιώργος Ορφανός, Λεωνίδας Σπυρίδωνος.
Διαιτητές: Γεώργιος Τανατζής, Αναστάσιος Πηλοΐδης, Ηλίας Κορομηλάς.