Στο Μόναχο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και αντιπρόεδρος της ULEB, Γιώργος Χαλβατζάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συσκέψεις που γίνονται ανάμεσα στις ηγεσίες της FIBA και της ULEB με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
 
Ο κ. Χαλβατζάκης συνοδεύεται από τον νομικό σύμβουλο του ΕΣΑΚΕ, Νίκο Κακκαβά, ενώ σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις, αυτές αφορούν την αναβάθμιση των ευρωπαϊκών και εγχώριων διοργανώσεων, ώστε να προωθηθεί καλύτερα το άθλημα στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Ο κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΣΑΚΕ και αντιπρόεδρος της ULEB και ο κ. Νίκος Κακκαβάς, νομικός σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ, συμμετέχουν στις συσκέψεις που γίνονται στο Μόναχο μεταξύ των ηγεσιών της FIBA και της ULEB και εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών Λιγκών με αντικείμενο το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
 
Όλες οι πλευρές συμφωνούν για την ανάγκη αναβάθμισης των ευρωπαϊκών και εγχώριων διοργανώσεων με σκοπό την καλύτερη προώθηση και διάδοση του αθλήματος στο σύνολο των χωρών που αποτελούν την Γηραιά Ήπειρο και οι συζητήσεις επικεντρώνονται προς αυτή την κατεύθυνση».