Στο τεχνικό τιμ της Κύμης ανήκει ο Γιώργος Λημνιάτης, ο οποίος μαζί με τον Ισίδωρο Κουτσό θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Μπρατσιάκου, με τον Έλληνα τεχνικό να αφήνει την Κηφισιά, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τη νεοφώτιστη ομάδα της Εύβοιας.

Αναλυτικά:

Η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης ανακοινώνει επισήμως την έναρξη της συνεργασίας της με τον Γιώργο Λημνιάτη, ο οποίος εντάσσεται στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας και θα εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή. Μαζί με τον Ισίδωρο Κουτσό θα είναι οι δύο άμεσοι συνεργάτες του κόουτς Βασίλη Μπρατσιάκου, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό προπονητικό τιμ.

Η προσθήκη του Γιώργου Λημνιάτη στο τεχνικό επιτελείο αποτελεί μια πολύ σημαντική κίνηση της διοίκησης της Κύμης, καθώς πρόκειται για έναν από τους πλέον ελπιδοφόρους προπονητές στην Ελλάδα και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει ήδη πλούσιες εμπειρίες. Από το 2010 μέχρι και σήμερα εργάζεται διαρκώς ως ομοσπονδιακός προπονητής στις μικρές Εθνικές ομάδες, έχοντας μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του. Η μεγαλύτερη ήρθε πέρσι στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων στον Βόλο, όταν ως βοηθός του Ηλία Παπαθεοδώρου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Πριν λίγες ημέρες στην Χαλκίδα προσέθεσε άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό του ως βοηθός προπονητή, κερδίζοντας με την Εθνική Νέων την άνοδο στην Α κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το 2013 διατέλεσε συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι στην Εθνική Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Στην Α1 αποτέλεσε τα τελευταία 2 χρόνια το «δεξί χέρι» του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της Κηφισιάς.

Ως παίκτης ο Γιώργος Λημνιάτης είχε μεγάλη πορεία στο ελληνικό μπάσκετ, αγωνιζόμενος ως πλέι μέικερ, με βασικά γνωρίσματα στο παιχνίδι του την ταχύτητα και την οξυδέρκεια. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανελλήνιο το 1990, ενώ το 1992 πήγε στον Ολυμπιακό. Με την ερυθρόλευκη φανέλα αγωνίστηκε τρία χρόνια και κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο! Στην συνέχεια αγωνίστηκε στον Παπάγου, στον Πανιώνιο, στην Δάφνη, στον ΠΑΟΚ και στον Ιωνικό Ν.Φ. Μετά το πέρας της αθλητικής του σταδιοδρομίας αποφάσισε να μείνει στον χώρο του μπάσκετ, ως προπονητής αυτήν την φορά. Δεν αρκέστηκε όμως στις εμπειρίες που είχε μαζέψει ως παίκτης, αλλά φροντίζει να ενημερώνεται συνεχώς για όλες τις εξελίξεις στην προπονητική, με την εργατικότητα και την φιλομάθεια να είναι τα δύο χαρακτηριστικά του. Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά λένε ότι πρόκειται για ένα πολύ σεμνό άνθρωπο που σε κερδίζει αμέσως με την ευγένεια του και με την διάθεση να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως μπορεί. Είναι δεδομένο ότι η επιλογή του από την διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης τηρεί όλες τις προδιαγραφές για να αποδειχτεί καίρια για την επίτευξη των στόχων της ομάδας μας.