Στα γραφεία του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, πραγματοποιήθηκε η σημερινή (19/09) κλήρωση της σεζόν 2012-13 της Α1. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας: “Με την κλήρωση της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 σηματοδοτείται η έναρξη της φετινής κούρσας του πρωταθλήματος, που συμπίπτει με την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του ΕΣΑΚΕ.

Ενός πρωταθλήματος ιδιαίτερα κρίσιμου και καθοριστικού για τη εξέλιξή του, καθώς θα πραγματοποιηθεί εν μέσω της πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν στην τήρηση της ισονομίας, των νόμων και των κανονισμών απ’ όλους, στην ουσιαστική συνεργασία των φορέων του αθλήματος και την οργανωτική αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος μας, εκτός της αγωνιστικής επιτυχίας της διοργάνωσης, είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου και της προσφοράς του επαγγελματικού μπάσκετ προς τον συνάνθρωπο, η εξάλειψη της βίας απ’ τα γήπεδα και η επιστροφή της οικογένειας σε αυτά. Κύριος αρωγός και άμεσος συνεργάτης μας στην προσπάθειά μας αυτή είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε., στην έδρα της οποίας πραγματοποιείται σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος, γεγονός για το οποίο την ευχαριστούμε από βάθος καρδίας.

Με τα λίγα αυτά λόγια θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε να παραβρεθείτε στην σημερινή εκδήλωση. Εύχομαι σε όλους υγεία και καλό πρωτάθλημα”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλησης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. “Στη ζωή δεν μετράει τι σου αρέσει, αλλά αυτό που σε αποκαλούν. Ο τίτλος “κόουτς” είναι αυτός που μένει” είπε αρχικά και συνέχισε:

“Τελείωσαν οι προετοιμασίες και η σκληρή δουλειά των ομάδων. Για εμένα δεν παίζει μεγάλο ρόλο η κλήρωση, όλοι θα παίξουν με όλους. Άλλο στο Κύπελλο και άλλο στο πρωτάθλημα. Να μην υπάρξουν εντάσεις, να σταθεί η διαιτησία στο ύψος της. Οι εντάσεις δεν χρειάζονται, μόνο χαμηλοί τόνοι.

Το πρωτάθλημα το μόνο κακό που έχει είναι πως δύο ομάδες διαφέρουν πάρα πολύ από τις υπόλοιπες. Καλή επιτυχία σε όλους. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο ΟΠΑΠ δημιουργήθηκε από τον αείμνηστο κ. Καραμανλή, δεν είναι κομματικό αυτό, αυτή είναι η αλήθεια. Μακάρι ο ΟΠΑΠ να συνεχίσει να προσφέρει όσα μας προσέφερε”.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, o οποίος και βραβεύτηκε από τον Γιώργο Χαλβατζάκη, ανέφερε: “Ξεκινάει το τζάμπολ της φετινής περιόδου. Ξεκινάει το άθλημα που έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των φιλάθλων. Η χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε κρίση, ωστόσο το χορηγικό μας πρόγραμμα συνεχίζεται και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Στην ΟΠΑΠ Α.Ε επίσης, αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε μία συνεργασία, η οποία είναι πολύ καλή και ελπίζουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας για να την κάνουμε ακόμα καλύτερη. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, τόσο Έλληνες, όσο και ξένοι, οι οποίοι εργάζονται όλοι για την ανάδειξη του αθλήματος. Για τον ΕΣΑΚΕ που έκλεισε την πρώτη της 2ετία με το λογότυπου ΟΠΑΠ, εύχομαι να διατηρηθεί και για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο μιας πολύ καλής συνεργασίας”.