Το πρωτάθλημα έχει αρχές. Έχει βάσεις, έχει σταθερά σημεία αναφοράς και εδώ και λίγη ώρα έχει και ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο που καλύπτει τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες για να συμφωνήσουν όλοι οι… συμβαλλόμενοι όμως πλέον οι ομάδες μπορούν να κάνουν τον σχεδιασμό τους (δηλαδή το πότε θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους) όχι επί χάρτου, αλλά επί της ουσίας.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε έχει τη σφραγίδα των δύο “αιώνιων”, που συμφώνησαν να μοιραστούν τα χρήματά τους με τους υπόλοιπους 12. Το ποσό που εξ αρχής είχε προσφέρει η ΕΡΤ θα κατανεμηθεί 50-50 (όχι… 51-49) στους δύο “μεγάλους” και στις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι οι 12 παίρνουν σχεδόν τα ίδια χρήματα με πέρυσι και όποια μικρή μείωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον τα λεφτά μοιράζονται σε 12 και όχι σε 11.

Το καλύτερο είναι πως έχουν καθοριστεί, εκ της συμφωνίας, συγκεκριμένες κοντινές ημερομηνίες στις οποίες η κρατική τηλεόραση θα καταβάλλει τις δόσεις στις ΚΑΕ. Ήτοι σύντομα στα ταμεία των ομάδων θα υπάρξει εισροή εσόδων…

Ουσιαστικά σήμερα έκλεισε ένα ακανθώδες ζήτημα με το μπάσκετ να παίρνει αυτό που του αναλογεί, με το πρωτάθλημα να γίνεται ακόμα πιο σταθερό και σίγουρο και τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς να υποχρεώνονται σε άτακτον φυγή.