Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής (περιμένοντας πάντως για έναν μήνα κάποια έγγραφα για να ολοκληρωθούν οι φάκελοι) στην Καβάλα και τον Απόλλωνα Πατρών κι έτσι το ένα δεδομένο είναι πως έχουμε (ξανά) πρωτάθλημα με 14 ομάδες. Πώς όμως;

Η Καβάλα (όπως και ο Απόλλωνας) δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα. Κι αν ο νόμος τους δίνει περιθώριο (όπως σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες), για να κατατεθούν συμβόλαια παικτών πρέπει να υπάρχει φορολογική ενημερότητα στο σωματείο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι στη διακριτική ευχέρεια του Γιώργου Χαλβατζάκη και του Δ.Σ., αν θα επιτρέψουν στην Καβάλα να κάνει μεταγραφές (αν δηλαδή θα τις επικυρώσουν). Το πιθανότερο είναι πως θα συναινέσουν, αν και στην ουσία καταστρατηγούν τον κανονισμό.

Όπως και να ‘χει η ΕΕΑ χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής και έδωσε προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη του πρωταθλήματος, για την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τον Απόλλων Πάτρας και φορολογικής ενημερότητας από την Καβάλα.