Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει αύριο η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ, καθώς ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Άρη, ενώ ο Απόλλων Πατρών τον Κολοσσό σε δύο παιχνίδια που αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον. Το κυρίως πιάτο… σερβίρεται την Κυριακή, όπου τα βλέμματα στρέφονται στην Ελευσίνα, ενώ παίζουν και οι δύο αιώνιοι και τη Δευτέρα η αυλαία κλείνει με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ίκαρο Καλλιθέας και τον ΚΑΟΔ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ντέρμπι από τα παλιά, αν ο Πανιώνιος δεν βρισκόταν στην αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί της συγκεκριμένης αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να έχει ανεβάσει ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. Ο Σφαιρόπουλος θα έχει αυτή τη φορά στη διάθεσή του και τον Μπίλι Κις, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους.
Κλειστό: Κ.Δ. Γ. Νέας Σμύρνης
Ώρα: 16:00 (ET-1)
Κομισάριος: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.
Διαιτητές: Γεώργιος Τανατζής, Πέτρος Παπαπέτρου, Στέφανος Μαγκλογιάννης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ
Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττα και είναι δεδομένο πως θέλουν να γυρίσουν στα θετικά αποτελέσματα. Ο Απόλλων δεν τα κατάφερε εκτός έδρας απέναντι στην Καβάλα, ωστόσο θέλει στην έδρα του να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως το γήπεδο θα είναι για μία ακόμη φορά γεμάτο και να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα. Από την πλευρά του ο Βασίλης Φραγκιάς θέλει η ομάδα του να δείξει χαρακτήρα και να συνεχίσει τη σημαντική προσπάθεια που έχει αρχίσει, παρά την εντός έδρας ήττα με τον Πανιώνιος και τα όσα έγιναν με τους διαιτητές και τον Γιάννη Καλαμπόκη.
Κλειστό: Απόλλωνα Πάτρας
Ώρα: 17:00.
Κομισάριος: Λεωνίδας Σπυρίδωνος.
Διαιτητές: Αναστάσιος Πηλοΐδης, Αλέξανδρος Ψαριανός, Δημήτρης Τζαφλέρης.

ΠΑΟΚ-ΚΑΒΑΛΑ
Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στην έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα και ο Σούλης Μαρκόπουλος θέλει οι παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι το φαβορί στο παιχνίδι με αντίπαλο την Καβάλα, ωστόσο το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού έδειξε και στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα πως αρχίζει και ανεβαίνει αγωνιστικά και μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος για κάθε ομάδα.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena.
Ώρα: 17:00 (ET-3).
Κομισάριος: Κώστας Τσούλης.
Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Μάνος, Γεώργιος Κατραχούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ένα εύκολο απόγευμα αναμένεται να περάσει ο Ολυμπιακός απέναντι στο Περιστέρι στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Πειραιά, παρά το γεγονός πως δεν θα έχει στο πλευρό της τους φιλάθλους της, έχει το πάνω χέρι και θέλει να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα το ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα αναμένεται να κάνει ο Πέρκινς, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πραγματοποιήσουν μία καλή εμφάνιση απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης.
Κλειστό: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ώρα: 17:00 (Κεκλεισμένων των θυρών)
Κομισάριοι: Φώτης Σωτηριάδης, Χάρης Τασούλας.
Διαιτητές: Αστέριος Γκούμας, Χρήστος Παναγιώτου, Γεώργιος Γεωργιάδης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN
Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός αγώνας της χρονιάς για τον Πανελευσινιακό στο φετινό πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα θέλει μόνο νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, προκειμένου να συνεχίζει να ελπίζει στη σωτηρία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Από την άλλη το Ρέθυμνο βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας και θέλει να παραμείνει εκεί, παίρνοντας μία νίκη απέναντι στην τελευταία της βαθμολογίας. Αναμένεται πάντως ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.
Κλειστό: 2ο Κ.Γ. Ελευσίνας.
Ώρα: 17:00 (ET-1).
Κομισάριος: Παναγιώτης Σγουρός.
Διαιτητές: Χρυσόστομος Σχινάς, Νίκος Σώμος, Γεώργιος Ανδρικόπουλος.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Όπως ο Ολυμπιακός, έτσι και ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει σχετικά εύκολο έργο στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ. Οι “πράσινοι” προέρχονται από μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις και ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει οι παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να κάνουν μία καλή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό, παρά τα προβλήματα που έχουν στο οικονομικό κομμάτι.
Κλειστό: Δημοτικό Γήπεδο Iλισίων.
Ώρα: 19:00 (ET-1).
Κομισάριος: Νίκος Κορασίδης.
Διαιτητές: Χρήστος Χριστοδούλου, Βασίλης Αφεντουλίδης, Δημήτρης Παφίλης.

ΙΚΑΡΟΣ-ΚΑΟΔ
Δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως ο συγκεκριμένος αγώνας έχει φαβορί και αουτσάιντερ. Αμφότερες οι δύο ομάδες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο με αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και με βλέψεις για ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Ίκαρος ενδεχομένως να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα με τον Γιώργο Καλαφατάκη στον πάγκο του, αλλά και λόγω έδρας, ωστόσο το συγκρότημα του Νέναντ Μάρκοβιτς έχει δείξει τις τελευταίες μέρες πως ανεβάζει ρυθμούς.
Κλειστό: ΕΑΚ Γλυφάδας.
Ώρα: 17:00.
Κομισάριος: Νίκος Καρούσης.
Διαιτητές: Σπυρίδων Γκόντας, Ιωάννης Φούφης, Κωνσταντίνος Πουρσανίδης.