Η κατάσταση στην κορυφή ξεκαθάρισε μετά το χθεσινό ντέρμπι των “αιωνίων”, με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον το προβάδισμα απέναντι στον Παναθηναϊκό και το ενδιαφέρον να στρέφεται στην… ουρά. Το κάθε παιχνίδι μετράει για τις ομάδες που προσπαθούν να παραμείνουν φέτος στη μεγάλη κατηγορία και η 16η αγωνιστική (αύριο και μεθαύριο) αναμένεται να είναι κρίσιμη για πολλές ομάδες…

ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός καλείται να συνέλθει από την ήττα στο ΣΕΦ και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και εμφανίσεις. Μπροστά του βρίσκεται έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που στην έδρα του γίνεται πολύ επικίνδυνος. Οι “πράσινοι” θα πρέπει να αντιδράσουν και το συγκεκριμένο ματς είναι η καλύτερη δυνατή ευκαιρία, έτσι ώστε να πάνε με καλύτερη ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου. Από την πλευρά του, το Ρέθυμνο πραγματοποιεί και φέτος μία πολύ καλή προσπάθεια και θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και να πάρει μία σπουδαία νίκη. Δύσκολο, αλλά μπορεί.
Κλειστό: Κ.Γ. “Μελίνα Μερκούρη”.
Ώρα: 15:45.
Κομισάριος: Μιχάλης Μαχαιριανάκης.
Διαιτητές: Χρήστος Χριστοδούλου, Γεώργιος Γεωργιάδης, Κυριάκος Παντελίδης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ
Είναι κάτι σαν τελικός για την ομάδα της Ελευσίνας που αν χάσει και σε αυτό το παιχνίδι… χάνεται. Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα θέλει να πάρει επιτέλους μία νίκη μετά από πολλές αγωνιστικές και να επανακτήσει κάποιες ελπίδες για τη σωτηρία. Η αγωνιστική εικόνα δεν είναι και η καλύτερη βέβαια, αλλά η προσπάθεια γίνεται από την πλευρά των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, ο Κολοσσός προέρχεται από μία νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό και ο Βασίλης Φραγκιάς θέλει η ομάδα του να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό απέναντι στον τελευταίο της βαθμολογίας. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει και ο Μασέ Ντουμπέ.
Κλειστό: 2ο Κ.Γ. Ελευσίνας.
Ώρα: 16:00.
Κομισάριος: Λευτέρης Ντίνος.
Διαιτητές: Παναγιώτης Αναστόπουλος, Βασίλης Αφεντουλίδης, Χρήστος Παναγιώτου.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ
Το σερί του Ηλυσιακού σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική στη Ρόδο, ωστόσο ο Γιώργος Ζευγώλης θέλει η ομάδα του να επανέλθει στα θετικά αποτελέσματα στον αυριανό αγώνα με αντίπαλο τον Άρη. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα, απέναντι σε μία ομάδα που θέλει να “ρεφάρει” την εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από το Ρέθυμνο. Ο Άρης θα προσπαθήσει να φύγει με τους δύο βαθμούς από τα Ιλίσια και αναμένεται να δούμε έναν συναρπαστικό αγώνα.
Κλειστό: Δημοτικό Γήπεδο Iλισίων.
Ώρα: 17:00
Κομισάριος: Γιάννης Μαύρος
Διαιτητές: Γεώργιος Τανατζής, Νίκος Σώμος, Ανδρέας Βαρδάλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο “νεοφώτιστος” Απόλλων Πατρών έχει καταφέρει να βρίσκεται αρκετά μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού φέτος, δείχνοντας πως ήρθε στην Α1 για να μείνει. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα δείχνει εξαιρετική εικόνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδι με το Περιστέρι είναι το φαβορί. Από την άλλη η ομάδα των δυτικών προαστίων δείχνει να πέφτει αγωνιστικά και να μην έχει την αγωνιστικότητα που είχε στις προηγούμενες αγωνιστικές. Ο Απόλλων έχει τον πρώτο λόγο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε την αγωνιστικότητα που θέλει να δείξει το συγκρότημα του Τζίμη Κουστένη.
Κλειστό: Απόλλωνα Πάτρας.
Ώρα: 17:00.
Κομισάριος: Θανάσης Γιοχαλής.
Διαιτητές: Ιωάννης Φούφης, Αστέριος Γκούμας, Απόστολος Νικολούλης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ
Πρόκειται για έναν αγώνα, όπου υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ. Ο Πανιώνιος πραγματοποιεί και φέτος μία εξαιρετική πορεία στη Basket League ΟΠΑΠ και δείχνει ικανός για πολλά, έχοντας στο ρόστερ του πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Στην έδρα της, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δυναμώνει με τον κόσμο και το έργο της Καβάλας γίνεται εξαιρετικά δύσκολο, κάτι που γνωρίζει ο Άγγελος Κορωνιός. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, έτσι ώστε να πάρουν αυτό που τους αναλογεί.
Κλειστό: Κ.Δ. Γ. Νέας Σμύρνης.
Ώρα: 17:45 (ET-1).
Κομισάριος: Χάρης Τασούλας.
Διαιτητές: Σπυρίδων Γκόντας, Γεώργιος Πουρσανίδης, Κωνσταντίνος Ξενικάκης.

ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ
Πέρα από τον Πανιώνιο, και ο ΠΑΟΚ έχει δείξει το τελευταίο διάστημα πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Παρά τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που είχε, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει να κάνει καλές εμφανίσεις και να πάρει σπουδαίες νίκες, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Μάλιστα με την προσθήκη του Χρυσικόπουλου, ο ΠΑΟΚ γίνεται ακόμα πιο δυνατός, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, θέλουν να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις, έχοντας στον πάγκο τους πλέον τον Νέναντ Μάρκοβιτς.
Κλειστό: ΠΑΟΚ Sports Arena.
Ώρα: 19:00 (ET-3).
Κομισάριος: Μιχάλης Παπαγεωργίου.
Διαιτητές: Ηλίας Κορομηλάς, Αναστάσιος Μάνος, Γεώργιος Κατραχούρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΙΚΑΡΟΣ
Ως έναν αγώνα προετοιμασίας για τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό βλέπουν το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας στον Πειραιά. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει το πλεονέκτημα σε ότι αφορά το πλεονέκτημα της έδρας στο πρωτάθλημα και πλέον ο Έλληνας τεχνικός καταστρώνει τα σχέδιά του ενόψει του τελικού. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θέλουν να κάνουν μία καλή εμφάνιση και να παρουσιαστούν ανταγωνιστική απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, γνωρίζοντας παράλληλα πως δεν έχουν πολλές ελπίδες νίκης. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός που θα γίνει την Πέμπτη.
Κλειστό: Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Ώρα: 17:00 (ET-1).
Κομισάριος: Νίκος Καρούσης.
Διαιτητές: Κυριάκος Ταβουλαρέας, Δημήτρης Τζαφλέρης, Ιωάννης Παγώνης.