Του Φώτη Δουκάκη
13/01/2012 (19:40)

Αυλαία αύριο για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Α1. Και αν στην 1η αγωνιστική είχαμε την περιέργεια για το πως θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά την προετοιμασία, η αυριανή (14η), που είναι ο καθρέφτης της πρώτης μας δίνει ποιο ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς ωστόσο να απουσιάζει το ενδιαφέρον. Και πως να απουσιάσει όταν ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Κολοσσός μετά τον εξαιρετικό πρώτο γύρο τους αναμετρώνται στη Νέα Σμύρνη;

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με νωπές ακόμα της μνήμες της κακής εμφάνισης κόντρα στον Ηλυσιακό. Οι Θεσσαλονικείς από την άλλη, δεν θα έχουν τον Γκίντενς στη διάθεση τους,κάτι που τους στερεί λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ θα επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.

Επιστροφή στις νίκες επιδιώκει η Καβάλα, αντιμετωπίζοντας στην έδρα της τον Ηλυσιακό. Οι φιλοξενούμενοι κάλυψαν αμέσως τα κενά των Χολ και Τόντιτς και ψάχνουν το πρώτο διπλό στο πρωτάθλημα. Σε ανοδική πορεία ο Αρης, υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο τον Παναθηναϊκό, με την ανμάτρηση αυτή να αποτελεί για τους “πράσινους” ιδανική πρόβα ενόψει της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο για την Ευρωλίγκα.

Ο δεύτερος γυρος περιαμβάνει περισσότερα παιχνίδια στην έδρα του νεοφώτιστου ΚΑΟΔ, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με το Περιστέρι, το οποίο προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα που έφεραν οι τραυματισμοί βασικών του παικτών. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται στη Γλυφάδα, με τον ανεβασμένο Ικαρο να φιλοξενεί το πάντα επικίνδυνο Ρέθυμνο, ενώ το Μαρούσι θα έχει ρεπό.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 14/01
Νέας Σμύρνης: Πανιώνιος – Κολοσσός 17:00
Διαιτητές: Χριστοδούλου – Παπαπέτρου – Παναγιώτου

ΣΕΦ: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 17:00
Διαιτητές: Σχινάς – Αφεντουλίδης – Μπίκας

Καλαμίτσας: Καβάλα – Ηλυσιακός 17:00
Διαιτητές: Καρακατσούνης – Φούφης – Πουρσανίδης

Αλεξάνδρειο: Αρης – Παναθηναϊκός 19:00
Διαιτητές: Πηλοΐδης – Σώμοε – Πουρσανίδης

Κυριακή 15/01
Δημήτρης Κραχτίδης“: ΚΑΟΔ – Περιστέρι 16:00
Διαιτητές: Γκόντας – Ταβουλαρέας – Δεσλής

Γλυφάδας: Ικαρος – ΑΓΟΡ 19:00
Διαιτητές: Τανατζής – Κορομηλάς – Μαγκλογιάννης

Ρεπό: Μαρούσι