Στην εικοσαετή ύπαρξη του ΕΣΑΚΕ ως διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Α1 δεν συναντήθηκε ποτέ το φαινόμενο που είναι (πολύ) πιθανό να δούμε του χρόνου. Και εξηγούμαστε… Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να δούμε και τις 14 ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό Έλληνα προπονητή να κάθεται στην άκρη του πάγκου. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά…

Το Ρέθυμνο έχοντας πραγματοποιήσει μία ονειρική σεζόν δεν θα μπορούσε παρά να διατηρήσει τον Στέργιο Κουφό στην τεχνική του ηγεσία. Ο έμπειρος προπονητής επιβραβεύθηκε για την εξαιρετική του δουλειά στους Κρητικούς και για ακόμα μία χρονιά θα κληθεί να τους οδηγήσει στα μονοπάτια της Α1. Όσον αφορά τον “Αυτοκράτορα” Άρη, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μπορεί να συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του συλλόγου, αλλά θα αναγκαστεί να επανδρώσει και πάλι το υπόλοιπο τεχνικό τιμ καθώς μετά τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και ο Θωμάς Κωστόπουλος είναι στην πόρτα της εξόδου.

Στα Ιλίσια θα ζήσει τη νέα προπονητή του εμπειρία ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε με την αποχώρησή του (για τη γερμανική Μπραουνσβάιγκ) ο προκάτοχός του Κώστας Φλεβαράκης, ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα “προπονητής” στον ΚΑΟΔ καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε συμφωνία. Σε περίπτωση, πάντως, που ο “Καλάφας” δεν τα βρει με τους Δραμινούς, πρώτο φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Χάρης Μαρκόπουλος.

Επιστρέφοντας στα της Αθήνας, η απομάκρυνση του Θανάση Σκουρτόπουλου από τον πάγκο του Ικάρου Καλλιθέας, έφερε στους “κυανέρυθρους” τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος αποχώρησε από την Καβάλα, με τον Κρις Χουγκάζ να τον αντικαθιστά. Ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται και πάνω από το Βενετόκλειο αφού η παραμονή του Βασίλη Φραγκιά μόνο σίγουρη δεν είναι, όπως σας αποκαλύψαμε πριν από λίγο.

Αν και πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει βρει τον διάδοχο του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αυτό που ακούγεται πιο έντονα απ όλα, χωρίς, όμως ακόμα να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ. Στον “αιώνιο” αντίπαλο, ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ο άνθρωπος που θα κληθεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή.

Από εκεί και πέρα, η αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Ηλία Λιανό να έχει προκρίνει τις περιπτώσεις των Βαγγέλη Αγγέλου και Γιάννη Σφαιρόπουλου για να τον αντικαταστήσουν, ενώ στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να κάθεται για ακόμα μία σεζόν ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Όσον αφορά το Περιστέρι, οι “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον νέο τους προπονητή. Τέλος, το Μαρούσι μπορεί να έχει μεν υποβιβαστεί, αλλά ο Νίκος Λυνοξιλάκης θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Νίκο Λινάρδο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού ο δεύτερος θα αποτελέσει τον άμεσο συνεργάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην γαλλική Λιμόζ.

Συνοψίζοντας, γίνεται αντιληπτό πως αυτή τη στιγμή πέντε ομάδες (ΚΑΟΔ, Κολοσσός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Περιστέρι) παραμένουν χωρίς προπονητή με τις πιθανότητες να δούμε το απόλυτο (14/14) των Ελλήνων προπονητών τη νέα σεζόν να είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες.