Από τις 22 Ιουλίου είναι χωρίς ομάδα, καθώς τότε ουσιαστικά τερματίστηκε η συνεργασία του με τον Αρκαδικό. Ο Νίκος Χατζής μπορεί να ήταν από τους «καταλύτες» στην άνοδο και την κατάκτηση του δικαιώματος της παρθενικής συμμετοχής της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη στη μεγάλη κατηγορία, αλλά μερικές επιπλοκές στο οικονομικό κομμάτι «μπλόκαραν» την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του, όπως προβλεπόταν στη συμφωνία του καλοκαιριού του 2014.

Το όνομα του έμπειρου γκαρντ, στη συνέχεια, ακούστηκε για αρκετές ομάδες. Καμία εκ των περιπτώσεων που ανήλθαν στην «επιφάνεια» για τον ρέκορντμαν πόντων και συμμετοχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έφτασε μέχρι την επίτευξη συμφωνίας και πλέον ο Χατζής μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την καριέρα του. Δεν αποκλείεται, εν ολίγοις, το ενδεχόμενο απόσυρσής του στο σενάριο μη εύρεσης συλλόγου έως την αρχή της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Ο χρόνος που έχει απομείνει δεν είναι πολύς μέχρι την πρώτη αγωνιστική των εθνικών κατηγοριών, κάτι που σημαίνει πως δε θα αργήσουν εξελίξεις σε αυτό το θέμα, για να μάθουμε αν άλλη μία σπουδαία μορφή του ελληνικού μπάσκετ θα θέσει εαυτόν εκτός παρκέ.