Η ΑΕΚ κέρδισε τον Άρη με 89-84 και πήρε το απόλυτο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης της Basket League, σε ματς με… πρωτοφανές σκηνικό. Η «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» της βραδιάς, δημιουργήθηκε από πολύ νωρίς, όταν οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν από τους διαιτητές και ιδιαίτερα τον Σπύρο Γκόντα, ο οποίος μάλιστα στα πρώτα λεπτά χρέωσε με τεχνική ποινή τον Οκάρο Ουάιτ. Ακολούθησε το επεισόδιο με τον Τζέρελ ΜακΝίλ, όπου οι δύο άνδρες κόντεψαν να έρθουν… στα χέρια, καθώς ο Αμερικανός επετέθη στον έμπειρο διαιτητή και αποβλήθηκε.

Δεν τελείωσαν, όμως, όλα εκεί. Με το σκορ στο 68-61 στις αρχές της τρίτης περιόδου, μερικά φώτα έσβησαν στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά το παιχνίδι και τις δύο ομάδες να παίζουν σε «ρομαντική ατμόσφαιρα», μέχρι να επανέλθει πλήρως ο φωτισμός. Στο μεταξύ, μερίδα φίλων της ΑΕΚ «εκτόξευε» ύβρεις διαρκώς, τόσο εναντίον του προπονητή του Άρη, Δημήτρη Πρίφτη, όσο και του Νίκου Δίπλαρου, που είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι από την ομάδα, λόγω μια δήλωσής του, σύμφωνα με την οποία τη θεωρούσε «σκαλοπάτι» για να μετακινηθεί στους «αιωνίους».

Τα χειρότερα ήρθαν, όταν στα 14″ πριν την εκπνοή και με το σκορ στο 86-81 υπέρ της ΑΕΚ, ο Ντομινίκ Ουότερς έχασε την μπάλα από τον Νώντα Παπαντωνίου και ο μεταξύ τους διάλογος κόντεψε να οδηγήσει σε διαπληκτισμό, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν. Κάπου εκεί, όμως, άρχισε μια μικρή αντιπαράθεση και μεταξύ των πάγκων, με αποτέλεσμα ο κύριος Γκόντας να αποφασίσει την αποβολή όλων, εκτός από δύο τριάδες παικτών από τις δύο ομάδες και τους προπονητές τους!

Οι υπόλοιποι, αποχώρησαν με κατεύθυνση τα αποδυτήρια και επιπλέον, η αποβολή του Θοδωρή Ζάρα με πέντε φάουλ, ανάγκασε τον Άρη να τελειώσει το ματς με δύο παίκτες. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρωτοφανές σκηνικό στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.