Τα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής της Basket League, ευνόησαν τα Τρίκαλα, τα οποία πέρασαν από το Λαύριο, με 80-75 επί της ομώνυμης ομάδας και εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, έστω και στο «παρά πέντε», με πολλά προβλήματα να την ταλανίζουν μέσα στη σεζόν, τα κατάφεραν και θα βρίσκονται του χρόνου στην κορυφαία κατηγορία. 

Αυτό συμβαίνει, γιατί την τελευταία αγωνιστική οποιοσδήποτε συνδυασμός αποτελεσμάτων τους χαρίζει παραμονή. Στην περίπτωση ήττας από τον Απόλλωνα Πατρών, δηλαδή, είτε κερδίσουν ο Αρκαδικός και ο Κόροιβος, είτε ο ένας από τους δύο, έχει όλες τις ισοβαθμίες υπέρ του. Το πιο σημαντικό, ήταν η ήττα του Κοροίβου στην Πυλαία, κάτι που σημαίνει πως την τελευταία αγωνιστική σε περίπτωση ήττας από τον Απόλλωνα, μπορεί να βρεθούν είτε σε τριπλή είτε σε διπλή ισοβαθμία με τον Κόροιβο, αν εκείνος κερδίσει το Λαύριο και ο Αρκαδικός πάρει «διπλό» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.

Η «μάχη» πια, εστιάζεται μεταξύ Αρκαδικού και Κοροίβου, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να έχει μια νίκη παραπάνω. Ο πρώτος έχει να επισκεφθεί το ΟΑΚΑ και ο δεύτερος να υποδεχθεί το Λαύριο, με το αποτέλεσμα των Τρικάλων να κρίνει ίσως την παραμονή τους. Αν τα Τρίκαλα κερδίσουν και ακολουθήσει ήττα Αρκαδικού με νίκη Κοροίβου, τότε ο Κόροιβος μάλλον θα κερδίσει την ισοβαθμία τον Αρκαδικό, λόγω καλύτερου συντελεστή, με τη μεταξύ τους διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια να βρίσκεται στο μηδέν. Στην ίδια συνθήκη, αλλά με ήττα των Τρικάλων, έχουμε τριπλή ισοβαθμία, η οποία «καίει» τον Κόροιβο.

Σε γενικές γραμμές, η ήττα των Τρικάλων από τον Απόλλωνα σώζει τον Αρκαδικό ούτως ή άλλως, ενώ η νίκη των Τρικάλων δίνει «χαραμάδα ελπίδας» στον Κόροιβο, ο οποίος με νίκη επί του Λαύριο παραμένει, αρκεί η ΑΕΚ να κερδίσει τον Αρκαδικό, ώστε να έρθει ισοβαθμία με τους Τριπολιτσιώτες.