Στο Μόναχο βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, και ο μεγαλομέτοχος του Ρεθύμνου, Στιβ Ζομπανάκης, προκειμένου να παρευρεθούν στη συνάντηση του Μονάχου, μεταξύ των FIBA, FIBA Europe και ULEB (15/12). Εκεί, συζητήθηκε το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο ΕΣΑΚΕ, μέσω ανακοίνωσής του, τονίζει τα εξής, σχετικά με το εν λόγω γεγονός:

«Ο κ. Γιώργος Χαλβατζάκης, Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και Αντιπρόεδρος της ULEB, συνοδευόμενος από τον κ. Κωστή Ζομπανάκη, μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean, συμμετείχαν στην σημαντική συνάντηση FIBA, FIBA/Europe και ULEB που έγινε σήμερα στο Μόναχο.

Στην συνάντηση μετείχαν από πλευράς FIBA ο Γενικός Γραμματέας Πάτρικ Μπάουμαν, ο Ζόραν Ράντοβιτς, Διευθυντής Αθλητικής Ανάπτυξης, από πλευράς FIBA/Europe ο Πρόεδρος Τουργκάϊ Ντεμιρέλ και ο Πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Χοσέ Λουίς Σάεθ και από την ULEB, ο Πρόεδρος Εδουάρδος Πορτέλα, ο Πρόεδρος της Ισπανικής Λίγκας Φραντσίσκο Ρόκα, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Λίγκας Νάντο Μαρίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ισραηλινής Λίγκας Σμουέλ Φρένκελ, ο Πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας Ράντοβαν Λόρμπεκ και οι κ.κ. Χαλβατζάκης, Ζομπανάκης.

Στην συνάντηση, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι σχέσεις FIBA, FIBA/Europe και ULEB, η προτεινόμενη νέα δομή και το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση της ULEB, να κατατεθούν από πλευράς της Ένωσης των Λιγκών οι προτάσεις της για την δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και οι τρεις πλευρές να συναντηθούν ξανά».