Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκης έκανε δηλώσεις στην συνέντευξη τύπου για τους Τελικούς και τους Μικρούς Τελικούς της Basket League και τόνισε ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και εντυπωσιακό παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Επίσης μίλησε και για τον τρόπο που ο ΕΣΑΚΕ θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντλιδη μετά τους τελικούς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΑΚΕ:

«Φέτος ζήσαμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Η κανονική περίοδος άκρως ενδιαφέρουσα. Μπήκαμε στο τελικό στάδιο. Είδαμε ωραία ματς και τώρα είναι οι τελικοί μας.»

«Τα στοιχεία που έχουμε για το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ θετικά παρά το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες διεξάγουν ένα πρωτάθλημα κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της κατάστασης που βιώνει η χώρα. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε και πιστεύω πως όλοι οι φίλαθλοι είναι ευχαριστημένοι. Σε επίπεδο προσέλευσης φιλάθλων πάμε πολύ καλά. Είναι πιθανόν να ξεπεράσουμε το ρεκόρ από το 2002. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε κάτω από αντίξοοες οικονομικές συνθήκες».
 
«Ευχαριστώ τους προπονητές που είναι εδώ. Να δούμε ωραίους αγώνες με ηρεμία. Φέτος δεν είχαμε επεισόδια. Μόνο ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Ας χαρούν όλοι τα παιχνίδια και ο νικητής να είναι ο καλύτερος. Το ματς κρίνεται από τους αθλητές και τους προπονητές».

 «Φυσικά και κάτι σχεδιάζουμε. Προσωπικά έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Δημήτρη. Ηδη ο ΕΣΑΚΕ έχει σχεδιάσει κάτι, αλλά θα γίνει μετά τους τελικούς. Ως ελληνικό μπάσκετ πρέπει να δούμε πώς θα βγουν νέοι Διαμαντίδηδες. Είδα στο Final Four τον Παπαλουκά, τον Τσαρτσαρή και τον Ντικούδη. Με προβληματίζει η επόμενη μέρα και πρέπει να δούμε πως ως ελληνικό μπάσκετ θα δημιουργήσουμε νέους πρωταγωνιστές». 

«Το θέμα που ανοίγετε είναι τεράστιο και χρίζει από μόνο του μία συνέντευξη Τύπου. Αυτά τα θέματα τα συζητάω κατ’ ιδίαν με τους ιδιοκτήες. Παίζει ρόλο η κατάκτηση της 3ης και της 4ης θέσης. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα είναι ραγδαίες. Το πώς θα εξελιχθεί η κόντρα της 3ης και της 4ης θέσης, δεν το ξέρουμε. Δεν είναι σωστό μία ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα, να μην συμμετάσχει στην κορυφαία διοργάνωση. Φανταστείτε να κάνω ένα πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες. Θα τελειώσει το μπάσκετ. Προχθές στη Φενέρ, έψαχνα να βρω Τούρκο παίκτη. Η ανάπτυξη του μπάσκετ ξεκίνησε από τις Εθνικές. Είμαστε ταυτισμένοι με το ελληνικό στοιχείο. Υπάρχουν εξελίξεις, αλλά δεν θα συνεχίσω γιατί η συνέντευξη Τύπου είναι για τους τελικούς. Εχω τοποθετηθεί. Η Ευρωλίγκα και η FIBA θα κάνουν ό,τι πρέπει».