Με τους δύο «αιωνίους» να «ψηφίζουν» Ευρωλίγκα, στη διαμάχη μεταξύ της ιδίας και της FIBA, οι τρεις άλλοι «γίγαντες» του ελληνικού μπάσκετ, ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, «έγερναν» προς την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και οι τρεις ελληνικές ομάδες, είχαν εκφραστεί σε όλους τους τόνους, υπέρ της συμμετοχής στο Basketball Champions League, με τον ΕΣΑΚΕ να επιβεβαιώνει παρουσία όχι μόνο αυτών, αλλά και όλων των ελληνικών ομάδων, στην εν λόγω υπό διαμόρφωση διοργάνωση.

Η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, μάλιστα, θα γίνει μέτοχος της υπό σύσταση από την FIBA εταιρείας. Υπενθυμίζεται, ότι στην νέα διοργάνωση, ο 3ος και ο 4ος της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος θα προκρίνονται απευθείας στην φάση των ομίλων, ενώ ο 5ος θα αγωνίζεται μέσω του προκριματικού γύρου.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, παράλληλα, έχει πάρει διαβεβαίωση για την αξιόλογη οικονομική προοπτική που προσφέρει η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA. Σε αυτήν, υπολογίζεται επίσης η συμμετοχή ελληνικών ομάδων, με βαθμολογικά και, ασφαλώς, ορισμένα ακόμη κριτήρια που θα τους δώσουν το «πράσινο φώς».

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο FIBA Champions League, καθώς, επίσης, και την συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ ως μετόχου στην νέα υπό σύσταση εταιρεία».