Ο Tάιλερ Χάινς αποτελεί εξαιρετική περίπτωση ψηλού και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων της Ευρώπης. Ο αδερφός του νυν αστέρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πρώην του Ολυμπιακού, Κάιλ Χάινς, προσπαθεί να πάρει μια απόφαση, τηρώντας στάση αναμονής.

Το τελευταίο διάστημα προπονήθηκε με το Λαύριο και άφησε θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του, όμως η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει έξι ξένους στο ρόστερ της και δεν δικαιούται να αποκτήσει άλλον.

Από εκεί και πέρα, τον Αμερικανό σέντερ έχει ψηλά στη λίστα της και η Δόξα Λευκάδας του Χάρη Μαρκόπουλου, η οποία προσπαθεί με έξυπνες και γρήγορες κινήσεις να θωρακίσει το ρόστερ της, μετά την άνοδό της την τελευταία στιγμή στα μεγάλα σαλόνια. Ο παίκτης προπονείται από χθες με τους Λευκαδίτες και δείχνει αξιόλογα δείγματα γραφής, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εξετάζει τις επιλογές του. Υπάρχουν πιθανότητες να αποκτηθεί για να προσφέρει πολλές λύσεις στις θέσεις “4” και “5”.

Την υπογραφή του διεκδικεί εδώ και καιρό και η ισπανική Araberri BC, η οποία αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας (Lega Oro) και έχει αρκετές φιλοδοξίες για τη νέα χρονιά. Εκεί αγωνίζεται και ο άλλοτε συμπαίκτης του στο Περιστέρι, Νώντας Παπαντωνίου, με τον οποίο είχαν εξαιρετική συνεργασία στους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Τζίμη Κουστένη.

Πριν βρεθεί για προπονήσεις στην Ελλάδα, βρέθηκε στην D-League του ΝΒΑ με τους Delaware 87ers, όπου έκανε προπονήσεις, παραμένοντας “εγκλωβισμένος” στις ΗΠΑ λόγω σοβαρού οικογενειακού του.

Δείτε χαρακτηριστικά video από την καριέρα του:

Από την παρουσία του στη Γερμανία:

Ολόκληρο το παιχνίδι του Περιστερίου απέναντι στον Ολυμπιακό του αδερφού του, όπου είχε σημειώσει 12 πόντους και είχε μαζέψει 10 ριμπάουντ

Από την εξαιρετική του εμφάνιση στο Περιστέρι – Άρης, όπου είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 κοψίματα (οι κυριότερες φάσεις του είναι προς το τέλος)

Από τις καλοκαιρινές του προπονήσεις του 2016 μαζί με τον Kyle Hines και τον Ricky Hickman