Το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Περιστερίου έχει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα αφού αδέρφια και ξαδέρφια θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν κοινό στόχο: τη νίκη.
 
“Νιώθω παράξενα διότι με τον αδερφό μου δεν έχουμε ξαναβρεθεί ποτέ μέχρι τώρα αντίπαλοι και η πρώτη φορά μας φαίνεται πολύ παράξενη. Ήδη στο σπίτι μας έχει αρχίσει  ο… ψυχρός πόλεμος και ο Αντώνης με απειλεί ότι μας έχουν μελετήσει πολύ καλά και θα μας νικήσουν. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα ωραίο και πολύ… ιδιαίτερο ματς” είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ την ώρα που ο Αντώνης Μάντζαρης δηλώνει πως:

“Θα είναι σίγουρα περίεργο το συναίσθημα γιατί ως τώρα, με εξαίρεση την περσινή σεζόν, ήμασταν συμπαίκτες. Δεν ξέρω αν ο κόουτς θα μου ζητήσει να τον μαρκάρω, όμως το βέβαιο είναι ότι μέσα στο γήπεδο δεν τον βλέπω ως αδερφό μου, αλλά ως αντίπαλο“.

Ο παίκτης του Περιστερίου αναφέρθηκε και στο δίλημμα των γονιών του: “Δεν ξέρω ποιον θα υποστηρίζουν. Λογικά το Περιστέρι γιατί εμείς είμαστε οι αδύναμοι. Θα δούμε”.

Ο Κάιλ Χάινς έχει παίξει και στο παρελθόν αντίπαλος του αδερφού του. Μόνο που τότε ο επαγγελματισμός δεν είχε μπει στη ζωή τους αφού, “η μόνη φορά που έχουμε παίξει αντίπαλοι με τον αδερφό μου ήταν όταν ήμασταν μικροί, στην αυλή του σπιτιού μας” εξήγησε ο παίκτης του Ολυμπιακού και συνέχισε: “Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαν να βρίσκονται την Κυριακή στο γήπεδο και οι γονείς μας για να νιώσουν υπερήφανοι, αλλά τους υποσχεθήκαμε ότι τη Δευτέρα το πρωί κιόλας θα τους στείλουμε το dvd του αγώνα. Θα έχει πλάκα αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και νιώθουμε και μάλιστα επειδή με τον Τάιλερ μένουμε στο ίδιο σπίτι, βάλαμε κι ένα στοίχημα: όποιος χάσει την Κυριακή το βράδυ αντί για το κρεβάτι του θα κοιμηθεί στον καναπέ για τιμωρία“!
 
Ο Τάιλερ Χάινς πάντως δήλωσε ενθουσιασμένος που θ’ αντιμετωπίσει τον αδερφό του, όμως όπως τόνισε: “Είμαστε και οι δύο ανταγωνιστικοί τύποι και αγαπάμε τη νίκη. Σκοπεύω να το αντιμετωπίσω ως ένα ματς όπως όλα τα άλλα και να κάνω τη δουλειά μου ώστε να νικήσουμε”.

Ο Εϊσι Λο θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ξάδερφό του Ντουάιτ Θορν: “Με τον Ντουάιτ είχαμε βρεθεί αντίπαλοι για πρώτη φορά σε έναν αγώνα του ΝCAA, όταν παίζαμε και οι δύο στο κολέγιο. Τον είχα νικήσει τότε κι ελπίζω να συμβεί το ίδιο και τώρα. Νιώθουμε και οι δύο ευλογημένοι, επειδή είμαστε επαγγελματίες, παίζουμε μπάσκετ μακριά από τα σπίτια μας και το απολαμβάνουμε. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα που θα το απολαύσουμε και την Κυριακή, ο ένας εναντίον του άλλου”, ενώ ο παίκτης του Περιστερίου μίλησε για… ρεβάνς:

Είμαι έτοιμος για την πρόκληση που έχω μπροστά μου, να αντιμετωπίσω δηλαδή τον ξάδερφό μου. Ξέρω ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά πρέπει να καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα στους πρωταθλητές, στο υψηλότερο επίπεδο. Θα είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον ματς. Με τον Έισι έχουμε παίξει αντίπαλοι άλλη μια φορά, το 2007 στο κολέγιο. Τότε η ομάδα του είχε νικήσει τη δική μου, οπότε θέλω να πάρω τη ρεβάνς“.