Μια ακόμα αγωνιστική περίοδο ξεκινάει σήμερα (10/10) με τις 14 ομάδες να μπαίνουν στα παρκέ της Basket League, έχοντας η κάθε μία από αυτές τους δικούς της στόχους,με τους δυο «αιώνιους» να είναι για μια ακόμα φορά τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο την περσινή σεζόν κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Η σημερινή πρεμιέρα ξεκινάει με τέσσερα παιχνίδια, τα οποία παρουσιάζονται άκρως αμφίρροπα, γεγονός που δείχνει το πόσο συναρπαστικό αναμένεται το πρωτάθλημα, αλλά και το όσο άγνωστες είναι οι δυνατότητες των ξένων παικτών που έχουν έρθει στην Ελλάδα, ειδικότερα από τις ομάδες της μικρότερης ταχύτητας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια:

Ρέθυμνο Cretan Kings – Απόλλωνας Πατρών (17:00, NS2)

Το Ρέθυμνο μπορεί να είναι και αυτό μια από τις ομάδες που άλλαξαν αρκετούς ξένους, αλλά με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στον πάγκο του δεν άλλαξε φιλοσοφία. Θα στηριχθεί στον Ολλανδικό δίδυμο των Σάφτενααρ και Κλουφ, ενώ και η προσθήκη του χαρισματικού Χάρη Γιαννόπουλου, μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην φυγή του Γιάννη Καλαμπόκη. Απών θα είναι ο Μάριος Ματαλόν που αγωνίζεται με την Εθνική Ενόπλων στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Ν.Κορέα, αλλά την ίδια απουσία θα έχει και ο Απόλλωνας, με τον Δημήτρη Βεργίνη να απουσιάζει επίσης. Οι Πατρινοί άλλαξαν εντελώς πρόσωπο, με τον Θανάση Παπαχατζή να παίρνει την θέση του Νίκου Βετούλα στον πάγκο τους. Στον αγωνιστικό τομέα άλλαξαν όλοι οι ξένοι παίκτες, οι οποίοι είναι το βαρόμετρο για το τι μπορούμε να περιμένουμε.

Κόροιβος – Τρίκαλα (17:00, NS2)

Άλλο ένα ζευγάρι με πολλούς άγνωστους Χ να δεσπόζουν στα ρόστερ τους. Ο Κόροιβος με το καλημέρα δίνει ένα παιχνίδι από αυτά που πρέπει να πάρει στην Ίλιδα, ενώ η περσινή είσοδος στα playoffs αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τον Χάρη Μαρκόπουλο και το επιτελείο του. Στην Ηλεία ήρθαν ο πολύπειρος Παναγιώτης Βασιλόπουλος, και οι γνωστοί από το περσινό πρωτάθλημα, Βίνσεντ Κάουνσιλ, Ντάρελ Χάρις και Όμπι Τρότερ. Και αν οι ξένοι παίκτες των γηπεδούχων είναι γνωστοί, παντελώς άγνωστοι είναι αυτοί των Τρικάλων, το οποίο ποντάρει στις προπονητικές ικανότητες του Κώστα Φλεβαράκη. Στα συν η απόκτηση του έμπειρου Γιώργου Τσιάρα.

Καβάλα – Λαύριο (17:00, NS2)

Αν κάποιος θα έπρεπε να ποντάρει ένα ευρώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ανάμεσα στους δυο νεοφώτιστους, θα μπορούσε να εμπιστευτεί την Καβαλα, η οποία στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία, θέλει να φτάσει στην πρώτη της νίκη, έχοντας ως ισχυρό χαρτί τον προπονητή της τον Γιάννη Τζήμα. Η Ένωση ποντάρει πολλά και στο κλειστό της «Καλαμίτσας», ειδικά απέναντι σε αντιπάλους ιδίας δυναμικής. Σπουδαία θεωρείται η προσθήκη του Χρήστου Ταπούτου, ενώ δεν θα αγωνιστεί ο τραυματίας Γιάννης Σίνης, ενώ αμφίβολος είναι ο Νικ Λίβας. Στον αντίποδα, ο Χρήστος Σερελής, δηλαδή ο προπονητής του Λαυρίου, αλλά και οι ομοιογένεια του, είναι τα συστατικά της επιτυχίας του. Πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας της Ανατολικής Αττικής στην μεγάλη κατηγορία, με όλους μας να περιμένουμε να διαπιστώσουμε την δυναμική, ειδικά των ξένων παικτών του.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (18:00, OT4)

Μεγάλο ντέρμπι «δικεφάλων» με το καλημέρα στο πρωτάθλημα, με τις δυο ομάδες να έχουν ως βασικό στόχο την τριάδα.  Η ΑΕΚ, παρά τις απουσίες της, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στον προημιτελικό κυπέλλου από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, και θέλει μπροστά στο κοινό της να ξεκινήσει με νίκη, έχοντας πλέον και τους Ανοσίκε και Καλαμπόκη περισσότερες ημέρες στην διάθεση της, ώστε να τους ενσωματώσει στο ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, θα έχει στην διάθεση του τον Ουίλιαμ Χάτσερ, με τον Κώστα Βασιλειάδη να δείχνει από το πρώτο του παιχνίδι ότι θα αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου. Αναμένεται συναρπαστικό παιχνίδι, ανάμεσα σε δυο ομάδες υψηλού επιπέδου.