Νωρίς νωρίς έβγαλε η κληρωτίδα τα ντέρμπι «αιωνίων» , και έτσι μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που αγωνίστηκαν την προηγούμενη Δευτέρα (17/10) σήμερα είναι η σειρά του Άρη και του ΠΑΟΚ να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Nick Galis Hall», θέλοντας και οι δυο να ξεχάσουν την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο μεν Άρης ηττήθηκε στο Ρέθυμνο και νίκησε δύσκολα στην Χέλιος για το Champions League της FIBA, ενώ ο ΠΑΟΚ για την ίδια διοργάνωση ηττήθηκε στην Πολώνια, μετά από τρεις παρατάσεις από την Ρόσα Ράντομ. Αμφίβολος για τον ΠΑΟΚ ο Απόλλωνας Τσόχλας.

Στα υπόλοιπα, ο Ολυμπιακός έχοντας μπροστά του μια εβδομάδα «γολγοθά» με διπλά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα (Αρμάνι εντός και Μπασκονία εκτός) φιλοξενείται στην Λευκάδα, σε ένα παιχνίδι γιορτή για την Δόξα. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίο έχοντας μπροστά του Μπάμπεργκ και Ερυθρό Αστέρα, και εν αναμονή του Τσάβι Πακουάλ, υποδέχεται αύριο (23/10) τον Κόροιβο.

Με νίκη θέλει να συνεχίσει η φορμαρισμένη ΑΕΚ η οποία φιλοξενείται στην Χαλκίδα από την υπολογίσιμη Κύμη, ενώ στην έδρα του ποντάρει το Λαύριο το οποίο θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Τρικάλων, τα οποία αγωνίζονται χωρίς τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, ενώ αμφίβολοι είναι οι Τσαγκαράκης και Λίποβι που ακολούθησαν την αποστολή. Με τον Τρέβορ Ρέλεφορντ στην διάθεση του ο Κολοσσός ψάχνει την πρώτη του νίκη, έχοντας να αντιμετωπίζοντας τον δυνατό Προμηθέα στην Ρόδο, με τον Άγγελο Τσάμη να επιστρέφει αυτή την φορά ως αντίπαλος των «Θαλασσί». Τέλος, ο Απόλλωνας ψάχνει την πρώτη του νίκη, απέναντι στο εξαιρετικό Ρέθυμνο, έχοντας αμφίβολους τους Βεργίνη και Κόμπινς. Στον αντίποδα η ομάδα τον Τόνι Κωνσταντινίδη έχοντας 2/2 θα αγωνιστεί χωρίς άγχος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 
 
ΚΓ Λευκάδας 16:00 Δόξα Λευκάδας-Ολυμπιακός: Μάνος, Συμεωνίδης, Παγώνης (Τανατζής). 
ΚΓ Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Τρίκαλα: Αναστόπουλος, Πουρσανίδης Γ., Μαλαμάς (Μαύρος). 
ΚΓ Απόλλωνα 17:00 Απόλλων Π.-Ρέθυμνο: Πηλοΐδης, Τζαφλέρης, Σκούτας (Παπαδόπουλος Γ.). 
ΚΓ Χαλκίδας 17:00 Κύμη-ΑΕΚ: Καρακατσούνης, Ανδρικόπουλος, Τσαρούχα (Σταμάτης Φιλ). 
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρ.-Προμηθέας Π.: Κορομηλάς, Μπήτης, Πουρσανίδης Κ (Βιτζηλαίος). 
Αλεξάνδρειο 19:15 Άρης-ΠΑΟΚ: Σχινάς, Σώμος, Διαμαντής (Σιμητόπουλος). 
 
Κυριακή 23 Οκτωβρίου 
 
ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-Κόροιβος: Δεσλής, Θεονάς, Ταρενίδης Στ (Ακελ).