Στην μάχη μπαίνουν σήμερα (Κυριακή 11/10) οι δυο «αιώνιοι» του Ελληνικού μπάσκετ, με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να υποδέχεται νωρίς (12:30) τον Κολοσσό Ρόδου, θέλοντας να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, και να αφήσει πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στην διάθεση του τους Χάντερ και Καββαδά, ενώ στον αντίποδα, εντελώς ανανεωμένος θα παραταχθεί ο Κολοσσός του Άρη Λυκογιάννη.

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας θα γίνει στο «Nick Galis Hall» όπου ο ιδιαίτερα φιλόδοξος Άρης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, και με τον κόσμο στο πλευρό του θέλει να ξεκινήσει με νίκη και το πρωτάθλημα, μετά από αυτή με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας στο ίδιο γήπεδο. Αυτή θα είναι η πέμπτη πρεμιέρα του Άρη με τον Παναθηναϊκό μετά το 2000, σε ένα συνηθισμένο ζευγάρι εκκίνησης, με τους «πράσινους» να μετρούν το απόλυτο των τεσσάρων νικών. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς από την πλευρά του αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα των Παππά και Μποχωρίδη.

Τέλος, η Κηφισιά υποδέχεται στο Ζηρίνειο τον Αρκαδικό, με τους Αρκάδες να δίνουν το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας τους στην Α1. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θέλει η ομάδα του να ξεκινήσει με νίκη το φετινό της ταξίδι, ενώ από την δική του πλευρά ο Γιάννης Καστρίτης θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της ομάδας του, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι πρεμιέρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ρέθυμνο – Απόλλωνας Πατρών 87-73

Κόροιβος – Τρίκαλα 64-73

Καβάλα – Λαύριο 68-66

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 65-53

Ολυμπιακός – Κολοσσός (12:30, OT4)

Κηφισιά – Αρκαδικός (17:00)

Άρης – Παναθηναϊκός (17:00, NS2)